onsdag, januari 03, 2007

Fil

Varför är det så tråkigt på flygplatser? Kan det vara för att alla som stannar på en flygplats ska någon annanstans? Vem vet. Det är skillnad att ha keps på sig inomhus gentemot att ha mössa. Ett viktigt konstaterande. Eller i alla fall ett konstaterande. Eller ett konstlat-erande. Varför överlever reklamer som visas på biografer så oerhört länge? Det handlar om en eller flera istider.


Jag tror det var i Die Hard 1 som en fras som den gode Bruce häver ur sig översätts som "sumprunkare". Jag har inte sett den översättningen sedan dess. Bra eller dåligt? Osäker.
Inför årlig besiktning av kundvagnar på bilprovningen. Inför en singelkassa där 2 mjölk, en fil och en chokladkakaköparna kan få betala, där det inte frågas om några förbannade medlemskort och rabattkuponger i stil med att spara 10 kr på 10 år.

Note to self. Måste köpa fil.

De flesta uteställen här i storbyn borde vända på köbegreppet och inte släppa ut folk innan det kommer någon annan som vill in. Då kanske det skulle vara mer folk innanför väggarna som faktiskt köper saker än det står folk och fryser, och kallar ordningsmakten för grisar och slår på varandra, utanför.