onsdag, november 25, 2009

Brown,Indridason,Kepler

Läst några böcker de senaste veckorna. Ibland får man ett ryck. Ett ytterst krampaktigt försök till recension av dessa får ni om ni beslutar er för att läsa vidare här. Börjar väl med "Den förlorade symbolen" av Dan Brown. I korthet är det som att läsa en film. Spännande och underhållande med ett inbyggt driv som gör den lättläst, men inte speciellt mycket karaktärsutsvävningar direkt. Dock helt ok underhållning.

Nästa bok ut blev "Frostnätter" av Arnaldur Indridason där dennes ständige huvudrollsinnehavare Erlendur löser ännu ett brott. Har man läst någon utav de tidigare böckerna i serien så känner man igen sig helt och hållet. Inte uppbyggt på ett lättläst spänningsdrivande vis som boken ovan utan mer betraktelser om människors beteende vackert belägna i den välbeskrivna Isländska landskapet. Helt ok den med om man trivs i ett lägre mer betraktande verklighetsknutet tempo.

Har hunnit med att läsa "Hypnotisören" av pseudonymen Lars Kepler. Den tyckte jag att jag kunde dela in i tre delar. En början som lovar gott, en mitt med lite segdragen beskrivning av tidigare bakomliggande historia/händelser samt en hyfsat spännande slutdel. Fick ibland känslan av att vissa scener/scenarion har tryckts dit bara för att det behövdes något där, lite för mycket/för passande ibland, dock inte sådär så att det förstör läsningen men ändå. Denna var också en helt ok deckare om än inte med själva utredaren som huvudperson.