måndag, november 07, 2005

Köksdesign

Låt oss för historiens skull säga att du i en situation fylld av desperation och i total avsaknad av någon som helst sysselsättning köpt en bingo lott. Du råkar av någon anledning vinna ett pris som innebär att du måste åka till inspelningsstudion och visa upp din nuna i nationell tv. När sedan lådan du vunnit under stor spänning öppnas och programledaren entusiastiskt, försöker i alla fall, ropar ut "köksdesign” för 20 000 kronor är i mina ögon situationskomiken i det närmaste total.

Jag har svårt att personligen kunna bedöma vad som är mer pinsamt. Att visa upp att man faktiskt bemödat sig att trava iväg för att inhandla en bingolott eller att man försöker se glad ut när man med lotten i hand inför rätt många tv tittare precis vunnit köksdesign istället för de hägrande miljonerna och minen avslöjar ditt egentliga sinnestillstånd av total besvikelse.
Nu vet jag inte vad "köksdesign" egentligen innebär rent konkret men det låter som om du just vunnit själva designen av ett kök istället för några faktiska köksinventarier. Skulle så vara fallet så är ironin än mer total.

Sedan byter man kanal och ser 120 barn från Patacanchaskolan i Anderna på skolresa till det heliga Machu Pichu i förfädernas spår till inkakulturens vagga i Peru. Då ter sig min reflektion över köksdesign som fullständigt överbliven och intetsägande, och tur är väl det.