måndag, november 07, 2005

Rulla Bandet

Jag vet inte hur många gånger detta har hänt men i alla fall tillräckligt många för att det skall kunna klassas som ett värdigt och rätt så intressant i-landsproblem. Tänk dig en sportsändning i televisionen. En fotbollsmatch eller till exempel en hockeymatch, det kvittar vilket. Där sitter oftast någon slags avdankad gammal f.d spelare som inte längre är tillräckligt bra för att fortfarande kunna utöva sin sport, eller så är det en bitter tränare som saknar villiga lag att träna, bägge överviktiga och hårtonade i sin iver att verka evigt unga..

Nåväl, vad dessa experter har gemensamt är att de i pauser, eller de 4 timmar långa innan matchen sändningarna, försöker visa vad som är bra eller inte på en skärm med en filmsekvens från matchen. Oftast ritandes kryss, ringar samt pilar som inte den mest erfarne grottmålaren skulle ha en chans att tyda.

Frågan som uppenbarar sig, och blir totalt tydlig är när de skall ”stoppa” respektive ”rulla” bandet för att spelsekvensen skall gå vidare, är att med all denna teknik som finns att tillgå i dagens samhälle inte experten kan få tillgång till en dosa som styr när bandet skall stoppas eller rullas vidare. För som det är nu så skulle man lätt kunna missta den som sköter detta startande och stoppande för en trettonårig praktikant med oerhörda problem att omsätta en uppmaning till handling då det då det till dags datum aldrig stoppats eller rullats vidare en enda spelsekvens vid rätt tillfälle. Men zooma in Anna Kournikovas bakdel i Wimbledon från en kamera som sitter i en kran 324m ovanför det går alldeles utmärkt.