onsdag, september 20, 2006

Spackelspade

Funderade lite lätt över det faktum att det finns hur många tv program som helst som handlar om allt du kan göra. Bara du har viljan och motivationen så kan du åstadkomma i stort sett allt.

Du har alla de där inrednings och snickeriprogrammen om hur du med hjälp av en spackelspade och lite silicon förvandlar ditt fungerande badrum till ett durkslag på mindre än en kvart.
Du kan styla om ditt vardagsrum genom att måla väggarna i färger som du helst skall gå och "känna in" och slänga in en eller ett par hemmabyggda kuddar som dina höftopererade morföräldrar i skräck skall sitta på vid nästa besök.
Det finns otaliga matprogram som talar om för dig att en gurka är egentligen det godaste som finns att äta och att du måste röra på dig om du dricker 4 liter cola till frukost.
Det existerar program som beskriver hur du skall uppträda för att attrahera det motsatta könet. Det finns program som talar om vilka filmer som är bra.

Men.
The big but...med ett t.

Var är programmen som för oss soffkomaspecialister som vill veta hur man slipper göra en massa skit?

Det kanske finns individer som behöver hjälp med en ursäkt för att inte gå på den där middagen hos den där dryga antimänskliga halvbekantskapen som envisas med att laga oätliga varianter av iskalla rödbetsoppor.

Månne finns de som behöver en hjälpande hand för att försöka få sin partner att förstå att 50 000:- på ett nytt badrum inte hjälper nämnvärt mot det faktum att lägenheten som badrummet huserar i är så jävla liten att nytt kakel och ett par nya deluxduschhuvuden inte kommer att göra något åt den klaustrofobiska känslan som automatiskt uppstår när kylskåpsdörren öppnas och genom ett trollslag blir köket helt plötsligt 2 separata rum.

Det kan också hända att det finns människor som vill veta vart det finns jeans att köpa som inte är 4 nanometer tjocka och inte är förslitna samt håller mer än ett par månader under normal belastning utan att behöva refereras till som genomskinliga.

Måhända finns det även en och annan som inget annat vill än att öka sitt medvetande om det är gott att blanda vaniljglass med pepsi eller inte, istället för att lyssna på någon som tillagar en svamp som bara kan plockas av en inuitisk oskuld vid fullmåne vart 4:e år 46 meter under is.

Letat efter programmet som rekommenderar bästa soffställning för att undvika ryggont efter en hel helg av soffkoma. Trackbite säger jag.

4 Comments:

At 21/9/06 09:01, Anonymous Anonym said...

Lysande!

Du åker upp på mitt "band"!

 
At 21/9/06 09:56, Anonymous Anonym said...

Håller med Bert.
det här saknas definitivt!

 
At 21/9/06 10:59, Blogger Dan (gearhead) said...

bert: hedrad.

ab: ja visst gör det....det var väl det jag visste... :)

 
At 22/9/06 23:30, Anonymous Anonym said...

Du borde bli producent på tv4 så kanske det blir fason på möget!

 

Skicka en kommentar

<< Home