måndag, januari 02, 2006

Mord

Mord och ond bråd död. Det är vad denna betraktelse skall handla om i all sin enkelhet. Kikade på ”morden i midsomer” serien som hade någon sorts julspecial under julhelgen. Mordspecial i juletider, bara en sådan sak. Gott så men jag funderade lite lätt hur många mord en liten ort som denna kan ta innan alla i den lokala befolkningen gått ett grymt öde till mötes i form av ett mord. Detta då eftersom det i varje avsnitt mördas minst en, vanligtvis två, personer under mystiska omständigheter.

Jo jag vet, det är bara på tv men ändå, tänk om denna lilla byhåla skulle existera. Den skulle då förmodligen ha världens högsta dödlighet, via mord, per innevånare i hela världen. Dessutom skulle det vara ett smärre under om medhjälparen till kommissarien i någon av dessa engelska mördarserier för en gångs skull var smartare än sin chef som vid alla tillfällen, även privata, definitivt måste benämnas ”Sir”.

2 Comments:

At 2/1/06 08:08, Anonymous Anonym said...

Detective Chief Inspector Barnaby rycker ut i en hel region med ett stort antal byar, varav många heter någonting som börjar med "Midsomer."

 
At 2/1/06 08:22, Blogger Dan (gearhead) said...

Ok, förvisso, men många mord blir det, men sedan kör han en rätt tråkig rover också...annat är det med Lynley som förut körde en Jensen Interceptor med fyrhjulsdrift och V8:a, dock verkar den utbytt mot en Bristol nu...lite trist...

 

Skicka en kommentar

<< Home