tisdag, november 08, 2005

Dassigt


Detta är något av en illaluktande fundering. Den handlar om något som alla, får man hoppas, använder om inte dagligen så i alla fall rätt ofta. Eller det handlar inte direkt om själva produkten utan valen av de olika sorterna av denna så använda vara.
Jag pratar givetvis om det i fina kretsar så o-omtalade dasspappret. Alla är vi medvetna om att vi någon gång måste använda detta om vi nu inte kör med 3st snäckskal eller någon annan kreativ lösning.

Vad som förvånar mig är att vissa människor verka ha en förkärlek för en lite mer oöm smekning än oss alla andra. De har av någon anledning valt att köpa en billig variant som är lika silkeslen som en barkbåt och en ren ovilja att använda sig av detta tortyrredskap uppstår. Varför snåla på en så i hög grad använd och kännbar produkt? Vad köper dessa dasspappersmasochister för sina surt sparade pengar? Jag tippar på att det är någons slags hudsalva från apoteket mor irriterad hud.

Roligast är nästan då man råkar besöka någon som har skickligheten att tjäna bra med stålars men ändå envisas med att köra med returpappersmodellen på dassrullen. Det är en slags förtäckt ironi som man känner när man i sådana tillfällen begagnar ett stycke av detta som helt enkelt är ”skitkul