onsdag, november 23, 2005

Filmvånda

Ett problem som bara blir värre ju fler kockar som skall koka soppa är bestyret att lyckas enas om vilken film som skall hyras om man nu råkar vara ett par stycken. Det brukar alltid sluta med att ingen vill ta ansvaret och säga att ”den hyr vi” om nu den skulle råka vara dålig. Detta frisvärande av ansvar leder rätt ofta till att en film hyrs som någon sett och redan vet är bra. Denne person får då nöjet att se den filmen igen, troligtvis inte fullt lika bra i dennes ögon denna gång. Men vad gör man inte för att slippa ta ansvar.

En annan med videoteket som gemensam nämnare, helst de mindre ställena, är att det verkar som om en del människor inte uppfattar att det finns andra som vill ha möjligheten att se eller plocka ner en film utan att behöva gå rakt igenom en samling människor som står ca 2dm från hyllan och läser baksidorna på samtliga filmer vilket omöjliggör detta för andra. Ett tips, ta en film, gå något steg tillbaks och släpp fram dina medmänniskor. Pogo pedagog informerar. Videoteksvett.

5 Comments:

At 23/11/05 07:20, Anonymous Anonym said...

Kanske en liten vett och etikett för konsten att bevista ett videotek vore en bra idé.
Synd att det inte går att göra med filmer som med restauranger. I Kista i Stockholm har de ett stort torg med massor av restauranger. Var och en kan äta den slags mat han eller hon vill och sedan kan alla sitta tillsamans.
RS
kulturbloggen.com

 
At 23/11/05 14:23, Anonymous Anonym said...

"...det verkar som om en del människor inte uppfattar att det finns andra som vill ha möjligheten att se eller plocka ner en film utan att behöva gå rakt igenom en samling människor som står ca 2dm från... "

Den texten skulle i lika gärna ha sett ut så här:

"...det verkar som om en del människor inte uppfattar att det finns andra som vill ha möjligheten att se eller plocka upp en väska utan att behöva gå rakt igenom en samling människor som står ca 2dm från bagagebandet... "

När man är ute och flyger alltså. Men det var ju en helt annan sak.

 
At 23/11/05 14:42, Blogger Dan (gearhead) said...

en helt annan sak men mycket snarlik...och eftersom jag hyr film betydligt oftare än att jag snor andras bagage från bagagebandet ute på kallax så skrev jag om det :)

 
At 23/11/05 15:19, Anonymous Anonym said...

Man är väl berest...

 
At 29/11/05 14:37, Blogger Dan (gearhead) said...

står en shjysst pjäs till motor där ute på flygplatsen i lule annars...heltapropåingenting...

 

Skicka en kommentar

<< Home