torsdag, januari 05, 2006

Boklådor

Var på byn för inte så länge sedan och införskaffade en stunds agentunderhållning i bokform signerat Robert Ludlum. När boken betalades slår det mig likt många gånger förr att det krängs rätt avancerade miniräknare från Texas Instruments på denna bokhandel. Jag drar mig till minnes att denna bokhandel inte är unik utan att det på många andra boklådor också säljs miniräknare av den mer komplicerade sorten.

Nu råkar jag inneha en gammal sådan pga min tekniska utbildning, dock av märket casio, där det rymdes ca 4kb data som rätt ofta användes till att skriva in ett eller annat kom ihåg till den dagen då provet eller tentan skulle företas. Ett mycket användbart instrument således. Nåväl, nu var det inte användbarheten denna fundering handlar om utan om expediten i butiken tros ha någon som helst koll på dessa instrument och dess finesser? Jag tvivlar på att den kunskapen finns och finner mig något knepigt inställd till att dessa räknemaskiner säljs av bokmalar. Det förefaller vara lika träffande som att den lokala bensinmacken skulle sälja grillad korv med plusmeny och livsmedel….hur skulle det se ut?

4 Comments:

At 5/1/06 10:26, Anonymous Anonym said...

Vilken härlig bild! 'Blairwitch project illuminated', eller ???

----

Va?!!! Menar du att din mack säljer bensin?

 
At 5/1/06 10:32, Anonymous Anonym said...

Nä...hur skulle det se ut?

Läget med växelknoppen då?
Blev det nån röding?

Mvh
/Putte

 
At 5/1/06 10:34, Blogger Dan (gearhead) said...

tyckte det var ett härligt ljus från lamporna längs stigen...togs för några dagar sedan på promenad kring midnatt...den är alltså inte bildbehandlad på någe vis..

Jag har ibland hittat bensin ja...men det gäller att leta bland alla badbollar och engångsgrillar...har man tur hittar man även en skvätt motorolja.. :)

 
At 5/1/06 10:36, Blogger Dan (gearhead) said...

putte_o: jorå...helt ok...nu är det bestämt att det blir hoj & hojkort till sommarn..snöat in på gsx1400, lite 70-tals muskelhoj över den..
Jo, vi åt smörstekt nyfångad röding på julafton...åkte lappskidor ner på sjön också, tungjobbat genom djupsnö...

 

Skicka en kommentar

<< Home