tisdag, mars 25, 2008

Lite påsk

Mail

Lyssnade på P4 på väg upp till fjälls förra veckan på grund av att jag inte var ensam i bilen. Det var något sådant där påskprogram med två ägg som skulle förgylla etern ett par timmar. Fann det rätt intressant då ett mail lästes upp och den gode programledaren, ägg nr 1, beslutar sig för att säga följande.

- Skriv gärna in mailadressen i era mail så vi kan besvara dessa.

Ett tag funderade jag om det inte var farsgubben som tagit anställning hos radioprogram nr 4. P4 ligger i framkant och sniffar den nya teknologin i bakhasorna men gillar nog inte riktigt lukten.

måndag, mars 10, 2008

Diskbänken


Ja....? Vad skall jag annars ha den till?

måndag, mars 03, 2008

Egenheterna

Den har en konstruktion på bakluckan som gör att all snö och is inte ramlar av utan förblir, något ljushuvud tyckte det var en bra idé att göra den platt. Vilket gör den värdelös på vintern, bakluckan alltså. Råkar jag ändå vilja använda den går den inte att få igen då det är kallt. Det kan vid olika tillfällen i livet kan kännas svagt irriterande.

Jag har ett vred som enligt instruktionsboken skall fungera som en kupéfläkt men mer beter sig som en volymknapp för ett sorts oljud i tre steg:

1. Det låter någonstans men jag vet inte varför.
2. Nu låter det ännu mer.
3. Stäng av skiten jag blir tokig!

Vindrutetorkarna fungerar i och för sig på vintern men enbart ca 5 svep för att sedan frysa till den milda grad att du kan börja tro att det på just din framruta som en ny istid tagit sin början. Också detta en populär egenskap i snöslask och bilkö med 44 mil kvar att köra.

Den är också utrustad, knappast extra utan högst original, med enhjulsdrift. Det sitter en differential där någonstans givetvis men där finns ingen som helst antydan till spärr på denna. Det är snarare så att det utsöndras ett slags glidmedel som på något humoristiskt sätt gör att ena hjulet spinner ännnu mer. Den försöker ivrigt driva ett hjul någonstans därbak. Vilket i sig inte är så tokigt men om vikten över bakaxeln dessutom håller sig strax under den för en stor chipspåse, dvs ca 300 gram, så blir fästet därefter. Ja jag har fastnat på en parkering med 5cm nysnö då den behagade luta ca 0.004°.

Den har dock en väldigt stor fördel, den går i princip inte sönder och har alltid startat, jämt, konstant...det är fan så pass att man börjar blir leds på våfflan. För att vara lite snäll mot denna best så har jag börjat mata den med sprit också så nu har den dessutom gått o blivit miljöbil på gamla dar. Byter jag bara dagstidning lite då och då under mattan på passagerargolvet så märks hålet knappt heller, blöta tidningar fryser nämligen på vintern. Christer Glenning skulle varit stolt!

lördag, mars 01, 2008

Lite överläppsbehåring


Bra närvaro. Bra musik. Lite problem med ljudet lite här och där men en riktigt bra kväll blev det. Stångades med de andra tjurarna längst fram ett bra tag, intensivt.


Kan inte komma på mig att ha varit på ett ställe där de spelar Pantera i baren heller...så bra.