måndag, januari 30, 2006

Anor med ov

Utmanad att lista fem ovanor. Påpekar att jag inte riktigt gillar detta men eftersom jag har ett digert arkiv att ösa ur så gör jag detta ändå. Det svåra är för mig inte att lista 5 ovanor utan vilka ovanor som hamnar på top 5. Följaktligen så kan gemene man sluta sig till att när det gäller mig finns fler än 5 ovanor vilket jag inte kan annat än att hålla med, med. Många medar blir det. Så utan egentlig inbördes rangordning så listas härmed ett par stycken inte kanske tagna ur luften men i alla fall i närheten av.

Lat. Något av en olat. Tvetydigt det där. Fränt. Detta har bland annat genomsyrat hela min skolgång i det att jag i stort sett aldrig läst mer än vad som jag tyckt krävts för att klara sig igenom med minsta möjliga mån. Det har fungerat bra och jag har så här i efterhand funderat om jag ändå inte vid ett flertal tillfällen skulle ha kunnat klara mig även om jag läst mindre. Detta grämer mig fortfarande.

Soffkoma. Jag är något av en soffkomaspecialist. Ett epitet som förtjänas genom lång och trogen tjänst. Visar sig genom att en hel dag kan företas i soffans grymma gemenskap tittandes på värdelösa tv serier med blinkande bomber och flimrande fingeravtryck i total lycka, jag och min soffa.

Bilskadad. Kan obemärkt föra in ett samtal om världsproblem på huruvida 60 talets muskelbilar har mer att erbjuda än senaste Mercedes S klasse. Eller att justerbart svankstöd inte skall vara ett tillval. Kan visa en förbipasserande 3 fönsters hot rod med dess quick change bakaxel mer intresse än den människa bredvid mig som är mitt inne i en oerhört intressant diskussion om något som jag vid detta läge totalt glömt bort.

Fördomsfull. I viss mån fördomsfull då jag kan få för mig att bedöma en människa efter att denne gjort sin stämma hörd i mer än 38 sekunder. Vilket får en kanske inte fullt så trevlig effekt i och med att det gör mig i det närmaste asocial. Detta brukar oftast hänga ihop med bilskadad då det är lättast att bedöma efter valet av bil men främst hur det förhålls till detta val.

Skitsnackoförmåga. Har väldigt svårt för att prata om ingenting med kreti och pleti. Parantes. Har man svårt att hitta gemene man så skall man kanske inte leta efter kreti och pleti heller. Slut parantes. Har man ingenting att säga kan det lika gärna få vara tyst. Jag menar med ingenting skvaller och dylikt skitprat. Bidrar även detta starkt till min asociala gen.

Utmanar själv dessa 5 att lista 5 ovanor:
Svala
Banal
Petzoni
Marijah
Helene n

5 Comments:

At 31/1/06 07:10, Blogger Dan (gearhead) said...

Haha.....eller?

 
At 31/1/06 08:29, Anonymous Anonym said...

Oj. Jag undrade just om jag skulle bli utmanad av någon, eftersom jag inte har någon riktig blogg själv. Nå, fem ovanor borde inte vara så svårt att klämma fram.

 
At 31/1/06 15:28, Anonymous Anonym said...

Oj, där fick jag något rejält att bita i, vilket kan uppfattas hur som helst. Dags för lite navelskådning nu märker jag. Men är soffkoman verkligen en last? Det låter mer som en avlast(ning) i mina öron. Men så är jag åtminstone skyldig till lättja.

 
At 31/1/06 15:34, Blogger Dan (gearhead) said...

lat->olat->pigg....eller hur det nu var...

 
At 5/2/06 23:37, Anonymous Anonym said...

Jag kom inte så mycket längre än till en enda ovana. De andra ville ut samtidigt och fastnade i dörren som om de åkte japansk tunnelbana. Och eftersom jag (av naturliga skäl) inte har trängselskatt i min hjärna så kan det dröja tills jag skriver nummer två... som förmodligen blir att skjuta upp saker. Oops.

 

Skicka en kommentar

<< Home