måndag, januari 30, 2006

Chansning

Precis som jag skrev för ett tag sedan i inlägget Beep beep boom, så finns det saker som är lite väl övertydliga inom filmen och tv:ns värld. Det begränsas naturligtvis inte enbart till blinkande och pipande bomber samt lysande dioder på spårsändare utan det finns givetvis fler exempel. Ett av dessa är när ett stycke brottsutredare skall söka efter fingeravtryck i en databas någonstans och av någon outgrunderlig anledning flimrar alla möjliga fingeravtryck i databasen förbi på skärmen.

Detta då för att sökningen skall ta så oerhört mycket längre tid och för att just möjligheten att nästan kunna se alla fingeravtryck som inte stämmer överens är väldigt viktig. Det skulle lika gärna kunna vara radannonser på begagnade bilar från den lokala blaskan som visas istället eftersom relevansen är likvärdig. Bäst vore förstås om det inte visades något alls.
En annan lite knepig kutym är då det visas ortsnamn i nederkant på bilden och den matas fram under stora svårigheter och det samtidigt piper för varje bokstav som bokstaveras. Kan det finnas en möjlighet att bara sluta pipa fram dessa stackars ortsnamn? Snälla? Någon? Vem? Jag?

Vilka fula navkapslar hon har på sin 245:a i serien medium. Bara en sådan sak.

För övrigt tycker jag att den som hittade hit till denna blogg genom att googla på meningen: ”Är det farligt att inte få morgonstånd” borde få ett svar.
Nej, chansar jag på.
Vad chansar du på?

1 Comments:

At 31/1/06 15:31, Anonymous Anonym said...

Det är tråkigt att inte få morgonstånd. Och några av historiens farligaste aktiviteter har utförts pga tristess. Alltså borde det vara livsfarligt att inte få morgonstånd. QED.

 

Skicka en kommentar

<< Home