onsdag, januari 18, 2006

Läs och skrivsvårigheter

Över den vinterbeklädda fjällkedjans kam, genom de krokiga fjällbjörkarnas hemvist, runt ett par förvånade dalripor som förstrött letar efter vårtecken i den genomvita tillvaron, där, där smiter en tanke nästan obemärkt förbi. Den är min. Bara min och den handlar om tatueringar. Nu har väl tatueringar och ripor lika mycket gemensamt som en hårt trimmad stjärnmotor och en kräkla men det hindrar inte den inledningen på mina tankar kring vissa tatueringar. Det går alldeles utmärkt ändå. Tackar som frågar. Frågade ni inte så behöver ni inte ta åt er heller.

Det råkade sig nämligen så att jag av en händelse fick syn på en tatuering som, vad jag nu kunde förstå, bestod av ett par kinesiska tecken. Jag tänker då att denne tatuerade man måste vara lite ambivalent när det gäller sin kroppsmålning, under förutsättning att han inte är Kines vilket jag inte kan säga helt säkert men mycket tyder på att så inte var fallet. Å ena sidan vill han skylta med en skriven tatuering men å andra sidan vill han bara att kineser, eller de som kan läsa kinesiska, skall kunna läsa vad som står där. Jag tror att han tror att det står något i stil med ”Själens stora rum där får mången plats” eller nåt annat insiktsfullt men i själva verket inbillar jag mig att det står ”Varning för kraftigt motlut” och jag kan fortsätta med min tillvaro med ett leende i mjugg. Mjugg är också ett ord som jag begagnar mig av väldigt ofta, speciellt i situationer som har med individuell frihet att göra, eller inte.

Jag har faktiskt tänkt på möjligheten att själv skaffa en tatuering men under detta tänkande har jag haft ytterst svårt att komma på ett motiv som jag skulle kunna tänka mig att bli stämplad med och synas stämplad med för resten av livet. Kanske skulle jag ta och tatuera en kort text på svenska. Något i stil med ”Mjugg” och på samma gång genast flytta till Kina.
En annan tatuering skulle kunna vara att tatuera in en troskant i svanken, lite kinky men samtidigt något med spets. En liten bonusordvits där. La ni märke till den?
Eller varför inte ett tribal mönster som går som en röd tråd runt huvudet. Jeeesus!
Slutar nu medan jag ligger på plus. Kommer genast att tänka på Sverker Olofsson och han har nog än mindre att göra med tatueringar än våra vänner dalriporna så nu slutar jag definitivt innan jag lyckas blanda in Crockett & Tubbs från Miami Vice.

2 Comments:

At 21/1/06 01:23, Anonymous Anonym said...

mm, mjugg. jag gillar mjugg. fast det är nog ett bok-ord, för jag har aldrig hört någon s ä g a mjugg.

 
At 21/1/06 16:47, Blogger Dan (gearhead) said...

Ett typiskt bokord är det nog ja...

 

Skicka en kommentar

<< Home