tisdag, februari 14, 2006

Motorsport

När blir egentligen en långfilm kort? Finns det en gräns i minuter eller är det upp till skaparen att besluta i frågan om filmen skall klassas som långfilm eller kortfilm? Hur lång är den längsta kortfilmen och hur kort är den kortaste långfilmen? Det är frågor som dessa som fastnar och inte de där mer triviala frågorna angående världsfred, cancervaccin och fattigdomsbekämpning som tur(?) är.

Hamnade i självframkallad soffkoma framför tv:n där os inte går att missa och den något udda sporten short track företogs. Där kommentatorn högljutt proklamerade för att den som kom tvåa och därmed kvalificerade sig för final inte var annat än en första gradens sensation. För vem? Jo, för de tre andra i världen som följer världsrankingen inom denna så oerhört populära sysselsättning.

Nu känner sig säkert en hög med asiater förnärmade då dessa verkar dominera rätt bra, såvida inte allihop faller, vilket verkar förekomma. Har short track någon gång varit en populär gren? För de som inte vet så är detta någon form av långfärdsskridskoåkare som envisas att köra runt runt på en hockeyrink i hopp om billig fylla. Stafettversionen av denna gren torde vara en av de mer knepiga sporter du kan syssla med. Nej, in med en motorsport i os istället.

3 Comments:

At 14/2/06 15:25, Anonymous Anonym said...

Ja, och varför inte poker, schack, biljard, och golf, när vi ändå är inne på komasporter, dit jag även räknar ditt gullebarn.

;-)





(Nu får man väl på skallen!)

 
At 14/2/06 16:00, Blogger Dan (gearhead) said...

kampsporter heter det väl?
:)

 
At 23/2/06 10:47, Anonymous Anonym said...

Det finns i alla fall en minutgräns för långfilmskategorin till the academy awards. Skulle inte bli ett dugg förvånad om det finns liknande gränser för filmkonsulenters pengar odyl här med.

 

Skicka en kommentar

<< Home