måndag, februari 06, 2006

Temla

Golf. Denna gåvariant av soffkoma. Jag kan inte förmå mig själv att relatera till något spännande och händelsefyllt när detta ämne stöts och blöts bland specialpeggar och skinande rena bollar. Det enda som gör golf ännu tråkigare är att någon kom på att sända denna livslånga vandring mot ett litet hål i televisionen. Det händer mer på en minut i konstsim än det händer under en timmes visande av golf. Tänk dig den ultimata helgen. Du sitter där i din soffkoma med alla attiraljer framdukade i form av egenhändigt vald dryck samt tilltugg och hallåan proklamerar att den nu skall visas en maratonsändning med golf, 12 timmar enbart golf. En stor bit av dig dör inombords.

Du får följa en spelare i taget genom samma tävling och alla dess 18 hål med konstgjorda sjöar och små utsmyckade broar som någon snilleblixt fått för sig att döpa efter någon som varit bra på att golfa. Christer Ulfbånge kommenterar som den briljante golfexperten han är (?) om att nu kom bollen väldigt nära koppen. Koppen, byt ut koppen mot ett 63 meter långt rör så bollen försvinner. Kör novemberkåsan på samtliga greener på europatouren eller nåt. Det är väldigt intressant att följa bollen genom luften när den slås 289m och kameramannen inte har den blekaste aning om vart på himlen denna lilla sak för närvarande befinner sig och uppför sig som en stjärnspejare som inte riktigt kan bestämma sig för vilken del av himlen han skall börja leta på. Reprisen på en putt är också oerhört fascinerande. Alla de yviga gesterna och alla de roliga kläderna. Jag menar att om någon knyter en näve och har på sig en keps bak och fram så blir denne golfspelare genast lite speciell och sägs vara lite av en outlaw.

Nåväl. Var som sagt i hufvudstaden i helgen och noterade en skylt utanför en mindre butik strax utanför pendelstationen vid Helenelund. Äkta semlor. Jag skulle definitivt vilja prova de oäkta.

4 Comments:

At 6/2/06 13:41, Anonymous Anonym said...

Dräpande bra!

Varför inte schack i Sportspegeln? Eller poker?

 
At 6/2/06 14:06, Blogger Dan (gearhead) said...

det låter spännande...12 timmar schack... :)

 
At 6/2/06 17:24, Blogger Chris said...

när göran zachrisson kommenterar golf tycker jag att det går så långsamt att det är skitkul. mn somnar innan fingret landat på fjärren igen. kärlek.

 
At 7/2/06 10:40, Anonymous Anonym said...

Schack gick ju faktiskt på svt med kommentator i början / mitten av 90 talet. Det var två spelare och en kommenatator som omvartannat försökte hetsa upp stämningen och berätta om olika positioners värde. Oerhört kul.

 

Skicka en kommentar

<< Home