tisdag, februari 21, 2006

Reverse angle

Motivation på ytterst låg nivå vad gäller bloggandet på sista tiden.

Dock förefaller det rätt korkat att vid repriser fortfarande begagna sig av att klistra in "Reverse angle" uppe i något hörn av bilden. Vem är det som inte begriper att det är en repris? Speciellt när denna oftast går i slow motion. Märkte det nu senast under hockeyfinalen mellan Kanada och Sverige och ställde mig den frågan.

Annars har jag inte ställt mig själv så många frågor på sista tiden. Ej heller funderat speciellt vardagligt heller. Allt är mer eller mindre glasklart. Detta skulle kunna tolkas som om det jobbats en del och kikats på OS en hel del också men den tolkningen väljer jag bort för tillfället. Konsten att skriva om ingenting går vidare mot nya mål med andra ord.

4 Comments:

At 22/2/06 09:03, Anonymous Anonym said...

Men du! En fråga kanske du skulle ställa dig i alla fall under din os-koma.
"Reverse angle" betyder inte nödvändigtvis repris. Men det är klart när man visar ett förlopp en gång till, så blir det ju en repris. Men vitsen med "reverse angle" är att man vill påpeka att reprisen är tagen från en annan vinkel, t.o.m. från motsatt håll, mot den vanliga spelriktningen.

 
At 22/2/06 13:06, Blogger Dan (gearhead) said...

Det visas ingen "reverse angle" när de byter kameravinkel i en hockeymatch i alla fall...Då skulle det ständigt ploppa upp i rutan..så reverse angle har nog tappat lite av sin ursprungliga betydelse och glans...

 
At 22/2/06 20:58, Anonymous Anonym said...

Johodu! Det är bara i hockeyn jag sett det.

 
At 23/2/06 07:04, Blogger Dan (gearhead) said...

Nehedu...det visas om de kör en repris i hockey ja,men inte när de enbart byter kameravinkel...kanske när det var svart vitt.. :)

 

Skicka en kommentar

<< Home