torsdag, mars 09, 2006

Forts...s67

Har ni tänkt på det att ibland då man i sin lathet sitter och jäser av lättja i soffan med en slags ryggvinkel modell ostkrok och läser en artikel i någon okänd tidning om något som knappt fångar ens intresse så står det efter ett tag att artikeln fortsätter på sidan 67. Va fan nu då? Du kontemplerar över hur pass lat en människa kan bli när du minsann inte tänker bläddra 44 sidor för att läsa resten av den där knappt ögonbrynshöjande artikeln om hur olika gaser bildas när en soppåse står länge i solljus ute på en balkong i en förort till Lindesberg.

Kunde de inte fortsatt och skrivit hela artikeln på samma ställe? Nej, jag tar resten när jag kommer dit tänker du givetvis och bläddrar vidare. Naturligtvis kommer du aldrig ihåg vad artikeln handlade om och när du väl kommer till sida 67 så undrar du vart början på artikeln finns. Höjden av all överdjävlighet är om du av någon knepig anledning råkade vara intresserad av sopgaserna, det är nämligen oftast i sådana lite mer smala tidskrifter detta fenomen finns, så har någon på redaktionen kommit på att hänvisa till fel sida och du läser slutet av någon annan artikel istället, den om hur mycket snö det ryms i en spade, i flera minuter innan du vaknar till och inser att i den här tidningen ligger det en o annan hund begraven, på olika sidor dessutom.

1 Comments:

At 9/3/06 19:28, Anonymous Anonym said...

Jaa det är oerhört irriterande, och eftersom det fanns i amerikanska tidningar i 20 år innan otyget hittade hit så tror jag att det beror på att de vill styra en till att lägga ögonen på sidor med små-annonser, så att de också blir sålda. Men de bluffar annonsköparna. Man läser ju inte annonserna heller om man inte orkar bläddra vidare till sidan 83.

 

Skicka en kommentar

<< Home