onsdag, maj 30, 2007

Tripparn

Alltid förundrats över den korte lille gamle mannen som jag brukar se på morgonen som går så fort, och så fullständigt intensivt koncentrerad på just uppgiften att få sina ben att gå, trots sin ålder och med hjälp av en käpp. Dock så har jag, och fler med mig, kommit överens om att den åldrade lille mannen inte är i behov av någon käpp alls utan skulle kunna trippa iväg ett par mil i riktigt skapligt tempo om så skulle behövas. Käppen är på något vis bara en accessoar som svingas fram och tillbaks i en oerhörd hastighet i samma takt som trumpinnarna till hjulben. Inte alls olikt en gammal stumfilm med Chaplin snabbt framfarandes. Men nu var det ett tag sedan jag såg denne åldrade kvicka gångare.

är det någon som sett den lille gamle mannen med käpp?

Det ironiska i det svagt tragiska över den lille korte mannens frånvaro är att han nu blivit ersatt av en något, något är dagens största understatement, större och längre herre som medelst axelväska och stort bekymmer tar sig fram, utan käpp. Det verkar som om han skulle kunna ha bruk för den lille mannens tillbehör, käppen alltså. De behöver nog träffas och utbyta morgonpromenadserfarenheter.

Sverker kanske vet? Bäst att ringa.

tisdag, maj 29, 2007

Sjösjuk, varför inte?

Varför inte?

Nu när du sitter där och funderar över din egen tillvaro och frågorna hopar sig inuti ditt välpackade huvud. Varför är grannen uppe så tidigt på morgonen? Skall du verkligen jobba kvar på ditt gamla jobb hela livet? Är det inte dags att måla fasaden i år? Tycker din partner verkligen att dina fisar luktar godis? Allt rat du har i källaren, skulle det inte sitta väldigt fint i en container? Måste man verkligen återvinna allt papper jämt? Finns det inte situationer då ett mjölkpaket gör sig bättre i soporna? Är verkligen utbudet av skvaller inte lika mättat som en Västerbottning i grav paltkoma? Är det verkligen roligt hela tiden? Kan man tycka illa om barn? Varför har du oftast öppna sår i dina händer då du spillt olja eller glykol på dem? Är badkar verkligen nödvändigt? Hur pass inne är det med en muff på toaletten? Och varför i hela friden är grannen uppe så tidigt?

Varför då inte, lyssna på lite Seasick Steve?

Vägen till himmelen

Nu när jag blivit barn på nytt och åker tvåhjuligt titt som tätt så märks det nu mycket tydligare än förut vilka enormt dåliga vägar vi har här i våran inlandskommun mitt i Sverige. Ger här ett par målande exempel på statusen på våra framfartsleder.

  • Det är potthål modell kärnvapenprov.
  • Det är lappningar av modellen häll på lite asfaltgrus och låt bilarna sköta vältningen medelst stensprut.
  • Det är vägsträckor modell asfalterad päråker. [pära=potatis]
  • Det finns vägarbeten som övergått i någon slags evig arkeologisk utgrävning.
  • Det är genomfartsleder som även den mest tjälskottvane skulle kalla för taskig lagd privat garageuppfart.
  • Det är vägar som är till halva vägbanan lappad varvid spårning blir ett milt uttryck.
  • Osv, etc...Mullenuhh!

Kände att jag måste skriva av mig. Kan hända att jag kommer att komplettera med ett par, säg 367, bilder vid tillfälle.

Senaste versionen av sanningen

Den titeln går inte av för hackor va? Nu tänkte någon säkert att här kommer ett insiktsfullt inlägg med filosofiska inslag och kommentarer om den rådande stämningen angående sanningshalten i dagens gråskalesamhälle och kanske med en inriktning på de mest brinnande sociala frågorna och hur dessa har utvecklats i takt med att versionerna av just sanningen har upp eller nedgraderas över tid.

fan heller.

Gillar ni Mustasch sedan tidigare blir ni inte besvikna. Köprek på nya skivan. Tunggung.

torsdag, maj 24, 2007

Motorljud

Kom att tänka på en rätt störig sak som jag misstänker att även andra växelskallar har tänkt på förut. Det gäller egenproducerade filmsnuttar som läggs ut lite här och där på diverse motorburna fordon som eldar bakdäck, skrämmer grannar med öppna headers, ritar cirklar utanför konsum osv, ja ni förstår.


En stor del av nöjet med motorer är ljudet som dessa då framkallar. Varför tar då en del, en majoritet verkar det som, bort motorljudet och ersätter det med någon på 80-talet populär Van Halen låt? Då försvinner halva nöjet rätt ut i etern tillsammans med hårsprayfrisyrernas egna gravitationsfält. Nej låt grenrören tala i frid!


Dags att ringa Sverker igen.


(Angående bilden, tja vad säger man, jag o mitt liggunderlag mekar brumbil, sorteras inte under fliken välsorterad verkstad)

onsdag, maj 16, 2007

Baby please don't gomåndag, maj 07, 2007

Storbyn

besök i storbyn.


En teater.
En plats. Som tilltalar samtliga medborgare.Där inne bor en liten jävel. Med många doftljus.En sådan missar inte bilspanarögat.
Texas.
Last train to trancentral, typ.


The sluss.

Lida


Har införskaffat ett nytt färdmedel så jag misstänker att bloggen kommer att lida stort av detta i princip hela sommaren.