torsdag, december 27, 2007

Boken Part II

Tog mig friheten att läsa nästa bok i samma serie. Den heter då "Flickan som lekte med elden", skriven av Stieg Larsson. Inte lika stort persongalleri att hålla reda på och i och med att första boken lästes relativt nyligen så blir det följdaktligen lätt att känna igen sig i karaktärerna.

Den här tyckte jag var bättre än den första. Mer underhållning och saker som händer i denna. Var den förra en trea så blir det en fyra för den här, osagt hur långt skalan går dock. Börjar snart med den sista boken i serien vilken inhandlades på den lokala boklådan idag.

onsdag, december 26, 2007

The Jul


I korthet.fredag, december 21, 2007

Fullmatad

Vet inte om det syns så bra på bilden men den här dumburken är tydligen fullmatad med tekniska finesser, såsom nordiskt menyspråk. Denna avancerade tekniska finess har sedan länge varit väldigt efterlängtad av de nordiska kunderna som fått föregångaren med asiatiskt menyspråk levererad. Hej...åhå.

Passar samtidigt på att återigen önska alla de tre som läser en riktigt God Jul. Skall även denna gång försöka mig på att fånga en eller ett par rödingar medelst pimpling.

tisdag, december 18, 2007

Julbord

Ett julbord avklarat, förmodligen det enda också, det räcker. Vad var bäst frågar sig den ogemene kvinnan, eller inte. Nåväl, ett svar på den frågan kan jag bistå med. Den ypperliga 16 åringen var bäst, fröken Lagavulin återigen. En klassiker på det svenska julbordet. Starkt följd av väntölen, Carlsberg Hof, innan julbordet, och på tredje plats hittar vi föga förvånande Zeunerts original i 50 cl flaska, till själva julbordet då.

Nästa år har jag som mål att pröva köttbullarna.

[Betyg: 3 solstolar av 5 möjliga militärens hudsalvor.]

Jerring

Det är bara att rösta på Mr Ekström nu. Enkelt.

Motorsport!

lördag, december 15, 2007

Vuxna


Min käre far upphör aldrig att förvåna. Hade svåra problem att hålla mig när jag överhörde den korta konversationen som företogs mellan expiditen och farsgubben vid köp av en ljuslykta.

- Skall den slås in?
- Nej vi är vuxna.

måndag, december 10, 2007

Ruda

Gud är svaret när vi inte vet svaret, sa någon i ett klipp på någon blogg någonstans, närmare bestämt Ted Talks som eff har länkat ett klipp av, riktigt kul snubbe fö. Stämmer rätt bra. Så därför tänkte jag då ta tillfället i akt och fråga denne gud varför just jag har begåvats med en ämnesomsättning som liknar en Rudas.

Rudan råkar nämligen kunna överleva i en bottenfusen pöl så länge slammet inte är totalt fruset, bla genom att tillverka alkohol i blodet , samt att den då givetvis inte gör av med så mycket energi rätt fräckt egentligen, men skit i det. Då frågar jag mig varför, gud, fick jag en rudas ämnesomsättning. Förbannade tröttmössa!

fredag, december 07, 2007

The Wire

Jag vet att jag nämnt den förut men ändå. Outromusiken, fin svengelska, sitter så perfekt. Måste nog leta reda på den.

Det är en jävligt bra serie helt enkelt. "Som en spark i skrevet bra". Om ni förstår. Dock har jag grova problem över vilka "ni" egentligen är, och varför. Men det är, som sagts förr, en helt annan historia.

torsdag, december 06, 2007

Slow motion

Såg en reklamsnutt för en LG telefon. Den hade bland annat en funktion som beskrevs som att det gick att "Spela in i slow motion". Jag skulle gärna vilja höra juryns motivering för just den frasen. Endera spelar man väl in, eller inte?

Annars måste man väl gå runt och säga till den värld som skall spelas in, oftast den vi alla befinner oss i om du nu inte är lite psyksjuk, att nu jäklar är det bäst att du (hela världen alltså) rör dig lite saktare än du brukar, böj lite tid för nu skall jag spela in dig i slow motion.

- Tystnad.
- Världen, "inta slow motion" tack.
- Tyyyyyystnad.
- Tagning.

Eller nåt....

onsdag, december 05, 2007

Fraggelplast


Förvånade
mig själv och tryckte upp 3 ljusstakar i fönstren. Fungerade alla lampj*vlar?

Görs dessa i fraggelplast eller?

tisdag, december 04, 2007

Många blir det


Orka räkna.Tackar de hårt arbetande gubbsen "på andra sidan".

måndag, december 03, 2007

Boken

Det var minst ett tag sedan en bok förtärdes i sin helhet. Men nu har det skett igen. Ring i klockorna, sänd budet genom kungariket, nu har det alltså skett igen. Återigen är det knappast ett verk som filosoferar fram lösningar på världsproblemen eller framför teorier om den rätta vägen i livet som träl under mammon. Utan en skrift som du förmodligen hittar under deckare om du skulle få för dig att söka efter den.

Hur var den då? Tja, helt ok faktiskt men den kan kännas lite knepig att komma in i från början då det målas upp ett persongalleri som inte består av 4 personer utan en hel jättesläkt där det förstås begåtts ett brott som en begåvad journalist sätts att undersöka. Jag skulle sätta den i kategorin god underhållning. Vilket får sägas vara ett bra betyg. Ja just det, män som hatar kvinnor heter den och är skriven av den bortgångne Stieg Larsson. Inte mer med det.