torsdag, december 18, 2008

GM

För ett tag sedan chefen satt chefen för GM framför en hög med viktiga personer i USA och bad om pengar. En av dessa viktiga personer ställde då frågan varför de skulle få en hög med dessa, pengar alltså. Svaret löd:

- Because we build the best cars in the world.

Jag antar att definitionen på världens bästa bil är rätt varierande beroende på vem du frågar och det svaret i sig tycker jag förklarar, till en viss del, varför han satt där.

måndag, december 01, 2008

Klungan

Åkte till polare i huvudstaden och kikade på klungan som uppträdde på Södra teatern med "Det är vi som är hemgiften". Humor på hög nivå och den rekas givetvis.

Några storstadsreflektioner som den småstadsinnevånare jag är kan jag bjuda på också. Det meddelades strax innan avfärd med Arlanda express att de var lite försenade men ett tåg skulle komma och gå inom ca 3 minuter. Amenvaf...., 3 minuter? Vem hinner bli frustrerad på 3 minuter? Jag hann i alla fall inte ens tänka färdigt den senaste tanken jag grubblade på utan tyckte det hela var lite lätt fascinerande.

I avdelningen storstadstid sorterar jag även in den kvinna som på tåget mot huvudstaden började sticka, det tar 20 minuter. Hann själv tänka tre tankar och justera tummen i ena handsken.

En tanke skickar jag också åt mannen som bevistade samma bar på fredagen som tydligen var lite torr, varvid han vid bardisken frenetiskt under en relativt lång tid smorde läpparna med lypsyl. Det har jag aldrig tidigare sett vid en bardisk. Det finns tydligen en tid för allt.