torsdag, november 30, 2006

Lite Ricky


Lite Ricky Gervais radio med den oefterliknerlige Karl Pilkongton.
Thanksgiving.mp3
Halloween.mp3

En till.....bild

onsdag, november 29, 2006

En bild

tisdag, november 21, 2006

Testcykel

Har förut när jag bestämt mig för att trampa testcykel bara begagnat mig av de högst analoga varianterna av denna maskin. Men nu tänkte jag att steget skall tas ut i det nya digitala samhället och i och med detta pröva en som låter och snällt visar hur långt du har kvar innan du stupar. Stegar med ett positivt sinnelag fram till det tekniska underverket.Trycker på det manuella menyalternativet.

Din vikt? Blinkar det på skärmen. Va? Va f*n då för? Vad har du med det att göra..ja,ja..trycker på ++ ++ ++ ++....ett par gånger eftersom defaultvikten naturligtvis är ca 20 kg lägre...hmpf. Din ålder? Jamen jag vill bara trampa lite ditt as..ok...++ ++ ++ ++, Så där.
Tid? Men sluta nu, vrid runt kniven och strö ditt salt muttrar jag lågt för mig själv,jaja. Nu får jag äntligen använda minus knappen -- -- -- -- -- -- -- eftersom cykeln naturligtvis vill ha ut mig på Vätternrundan. Då slutar cykeldatorn att pipa och börjar skratta istället.
"Haha, din blekfeta pensionssparare, du tror att 7 minuter hjälper...moahahahaaa!"

Tittar mig förskräckt omkring och som tur var så var det nog bara jag som uppfattade det där sista.

Har dock märkt efter ett par gånger att den inte kan avslöja rena rama lögner så nu ger det en rent positiv psykiskt effekt eftersom jag nu kan bli 21 år igen och väga in 15 kilo lättare. All hail testcykeldigitalteknik. Vem vet, kanske får jag visa leg på systemet nästa gång?

torsdag, november 16, 2006

Kast med liten boll

Exakt vid vilken ålder slutades det att kastas med liten boll? Fanns det en speciell vikt och ett speciellt mått för denna skapelse? Vem fick kasta med den stora bollen? Någon som sett den?

Finns denna gren kvar inom skolidrotten? Vad hände senare i livet med de som var bra respektive dåliga på att kasta små bollar? Finns det ett samband mellan bra småbollskastare och ett aktivt fritidsliv?

många frågor, så lite arbetstid.

tisdag, november 14, 2006

Inflation


Ett tag var det svanktatueringar.

Nu är det sun trip ringsignal.

"Gaaaaahhhh" Som Fantomen skulle sagt.

Andra bloggar om: Ingenting

måndag, november 13, 2006

Abborrjägarn


Min kära mor fällde en skön kommentar när en av abborjägarns (läs basshunter) låtar gick på radion.

-Det där är den värsta låten jag vet.

Klockren recension.

tisdag, november 07, 2006

Reflektion

Pliny Fisk Olds. Vilket underbart namn. Vem kan heta så? Och hur snubblar man över ett sådant namn?

Ja, jag sökte efter vem som kom med elfönsterhissar i bilar först, vilket var daimler(föga förvånande) och ramlade då samtidigt över den som var först med att serietillverka förbränningsmotorbilar i USA, nämligen Ransom Eli Olds med bilen Curved Dash Oldsmobile.
Det var hans far, smeden Pliny Fisk Olds, som bar det fina namnet. Det är ett coolt namn helt enkelt.

Absolut heltapropåingenting.


Carspotter

Sitter o flippar runt på dumburken. Hör till min förvåning helt plötsligt AC/DC i bakgrunden. Ser en svart stukad 67:as fyrdörrars Cheva med 15 tums Cragar Super Spoke med mycket gummi susa förbi på rutan.

Va fan? Som den bilskadade individ man är så reagerar jag. Det är inte varje dag det händer må jag lova. Visserligen en rätt stereotyp och klichéartad serie men en svart 67:as Chevy med Cragar och bröderna Young i bakgrunden uppväger mycket.

And the circus leaves town


Ett utdöende släkte men jag fick en av dem på bild. En grön.

Gårdagens skivtips. ....And the circus leaves town.Mest rött, med lite grönt.

fredag, november 03, 2006

Några bilder


Visst blir det en aningen mer exklusivare att blanda in lite engelska i en annons. Eller inte. Utrustad med "No Frost", ja jävlar.


För de ickebevandrade i filtreringen av dammsugaravgaser så ger jag er Hepa. Det verkar iaf ha funnits sedan 50 talet.En hyfsat sevärd film är Anthony Zimmer med en vacker Sophie Marceau i en av rollerna.Helt apropå ingenting.

torsdag, november 02, 2006

The Terminal

En flygplats. Frågorna hopar sig. Ett drama? En thriller? Olidligt spännande? Fartfyllt? Folkfest?


Väntan, medelst knepig norrlandsinfotidning och en mugg äkta automatkaffe à 10kr.Var det solen jag bländades av? Nej. Jag hade fel. det var den tidstypiska guldljus-
flygplatskafeterialampan. En klassiker?

Mina blickar sökte sig osökt mot landningsbanan. Och visst, därute låg den, bland annat.


Som i det mest trollika ögonblicket så befinner sig där ett unikum. Ett passagerarplan, framdrivet av ett par gasturbinmotorer som skär ett ljudligt snitt rakt igenom den mellannorrländska tystnaden.
Regionalt så det förslår står det där att betraktas för den stora intresserade smått religösa skaran ankomstväntande.
Jag ger er den intresserade smått religösa skaran ankomstväntande.

De väntade kom, vi for, saknades ett stycke väska. Historia har skrivits.

onsdag, november 01, 2006

JärnvägsspårBy night.