tisdag, juni 19, 2007

Helgbilderfredag, juni 15, 2007

Deep Forest Nat'småndag, juni 11, 2007

Hittelådda

Jag har alltid förundrats över hur en del människor aldrig verkar kunna slappna av och vara sig själv. Då tänker jag mest på den där ytan utåt som klistras på och som inte till något pris får släppa i fogarna. Detta trots att det läcker som fan vid en lite närmare syning av just dessa fogar. Det hela blir på något vis lite lätt tragiskt och jobbigt. En del gånger har man haft en väldigt stark vilja att säga åt en person att du behöver inte prata med mig om du inte vill, speciellt när du inte har något som helst att säga egentligen, men oftast utav någon slags pinsamhetsanledning brukar iaf jag låta bli.

Ett tecken på en hyfsad relation, polare eller mer, är, enligt mig då, att det går att vara tyst utan att det känns pinsamt. Jag förstår inte det där behovet av att prata för pratandets skull och är själv hellre tyst. Någon skitpratare skulle säkert kunna kalla det för att ha dålig social kompetens, eller rent av vara asocial. En tydlig grej som också brukar framträda i en konversation med en ytpratare är att om denne av någon anledning vet vad du är intresserad av, som en hobby eller fritidsintresse, så skall det jämt pratas om detta, även om personen saknar någon som helst insyn i just det området och egentligen är intresserad av något annat oftast totalt diametralt motsatt dessutom. Jaja, alla är snälla innerst inne…joråsåattde..

Är det någon som vet om det finns någon slags enorm hittelådda för obesvarade mail någonstans? Ibland undrar man lite lätt över vart alla dessa obesvarade e-poster hamnar någonstans. Vem var sommarjobbaren på företaget X som läste mitt mail men bestämde sig för att inte svara? Varför har företaget då en mailadress på deras hemsida om de ändå inte tänkte svara eller ens ta en notis om min förfrågan?

Vad vet jag, om jag själv skulle få rota ett tag i hittelådan för obesvarade mail ett tag så kanske jag skulle hitta något gammalt mail som jag själv inte besvarat och skicka en personlig ursäkt till vederbörande. Får mest mail från Nordeas tekniska avdelning nuförtiden men man vet aldrig, någon gång i framtiden då jag kanske till och med är kund där så kanske jag vill svara och byta mitt lösenord och då är det tur att jag sparat alla i hittelåddan...

Etiketter: , ,

tisdag, juni 05, 2007

Sveriges nationaldag


Sveriges nationaldag imorgon. Hurra...Hurra..Hurr...hoho....nån?

Joråsåattde...

måndag, juni 04, 2007

Matchen

Läser en krönika om matchen mellan Sverige och Danmark författad av Jan Majlard på Svenska Dagbladet. Han väljer att ta fokus från själva händelserna och flytta den till domaren på något väldigt sjukt vis. Eller är det bara jag som reagerar på denna krönika?
Han skriver till exempel:

"men eftersom vakterna snabbt fick kontroll på den man som tog sig in på Parkens gräs efter att Christian Poulsen fått rött kort efter sin fula knytnäve mot Markus Rosenberg borde saken vara utagerad."

Fick verkligen vakterna snabbt kontroll? Han kunde ju ostört springa in på planen och ostörd gå tillbaks av planen innan dessa vakter fick "snabb kontroll". Bara det får en att undra om den gode Jan sett samma match. Vidare:

"Vissa domare är så där. Deras personlighet, präglad av nit, rättrådighet och kontrollbehov, kan i stridens hetta bli alltför framträdande. Jag kan inte bättre förklara det än att den här tyske domaren visade att han saknar bollsinne."

Det hela är på något sätt, om jag tolkat krönikan rätt, domarens fel? Känns det inte lite som om denna text är skriven av en överintresserad förälder som har mage att klaga på domaren när han ser sitt 5 åriga barn spela kvartersfotboll och får en frispark emot sig. Fjantigt är ett annat ord som kommer flygande och som jag tar tag i och klistrar fast över den betraktelsen.

fredag, juni 01, 2007

Lite av varje

Dressyr: Ja nu skall vi lära en häst att göra den sk lampettgången vilket innebär att den till takterna av någon klassisk sölmusik skall gå snett bakåt i takt fast med bara ett ben åt gången för att avsluta med en sidledes frivolt och genom ett stramt drag i läderremmarna fås att mot sin hela natur gå ne på knä och skriva "jag är undergiven nåså jäääävulskt" i sågspånet i manegen med mulen utan att andas ut annat än genom analöppningen samtidigt som en stropp i hatt tar åt sig någon form av ära över att ha förstört hela det här djurets normala tillstånd för en rätt så lång tid, detta med en häst vars man genomgått en 4 timmars grooming hos nån j*vla hästhårsmakeupartistmaybelline100%grövrefransarschmuck. Jorå...såattde.

Ungefär samma fenomen som di där som kammar sina hundar jättejättelänge o ställer ut dem på nåt bord och tycker att de ääär så fina och får en domare att tycka att den här har bra "rasdrag" i form av 69 sönderavlade hudveck på det högra ögonbrynet vilket får den hunden att knappt se sin egen näsa som då är 2m lång....sedan att ställa sig frågan varför vissa hundar har en personlighet som är lite knepig är väl inget annat än en dubbelwhammy?

Fortsätter min tankebana genom att fundera över om du föredrar en kall eller varm sittring om det skall sittringas? Personligen beror det på årstiden för mig. Är det inte lite av en "give away" när det luktar jordgubb på dass? Då vet man att här har det minsann lagts bredbandskabel modell Terabit för inte alltför länge sedan....

Avstånd till vattennivå? Hatar de där som bara har ca 1 decimeter fritt fall....Finns det något ISO mått? En svensk standard på dassring-till-vattennivå-höjd..? Vidare så känner jag att overall är ett plagg som är starkt underskattat utanför verkstadsmiljön.

Trevlig Helg!!