fredag, november 30, 2007

Osorterat

Sitter av någon outrundlig anledning och ser de sista minutrarna av alien vs predator, varför vet jag inte riktigt men behöver man ha en anledning jämt? Nej, troligtvis inte. Filmen slutar och jag stänger ner tv:n, kliver upp ur soffan, ok då det var mer ett rullande ur och sakta uppvaknande för att vara exakt, och är på vag att släcka lite lampor för att återgå till ryggläge i sängen och ta hand om de sista sidorna i en Stieg Larsson bok. Amenvaf...ett par ögon i fönstret bredvid den röda lampan?

Är det mr Predator som kommit för att battla med mig eller vad? Fryser till då det inte är något som vanligen inträffar i mitt lägenhetsfönster. Ögonen på varelsen som också står väldigt stilla stirrar rakt in i mina. Ett rådjur står under äppelträdet och verkar fundera över vad det är för tröttmössa som står och glor på andra sidan glaset. Står där som ett fån och ser att vi inte är ensamma utan ett till rådjur befinner sig ute i mörkret...blickarna släpps och de bägge ger sig av lugnt och fint över vägen och forstätter sin nattliga resa. Hann inte läsa klart boken heller.

Är höjden av dålig fantasi när man känner en känsla, även fast man inte är speciellt rik, att nu skulle det vara kul att köpa något roligt, för att sedan inte komma på något. Tragik i kubik eller? Vm i fantasilöshet? En delgren i den nya Os grenen hjärnsläpp? Måste nog skaffa en livscoach eller börja prata med någon annan än mig själv snart, för jag börjar bli tråkig.

Jag har skitsvårt att kika på andras pinsamheter, blir mer olägen själv tror jag. Byter hellre kanal än kikar på "best of idol" eller liknande...bloopers går bra men inte där folk gör bort sig så totalt att du liksom övertar deras okänsla för bortgörandet i sig och förankrar det i ditt eget medvetande... Är jag skadad? Finns bullen kvar?
/Svar till han som inte skrev brevet.

Googlade och fann:

"Klubben Sekundärskammens vänner har årsmöte den 3/2 varje år på folkets hus i Vittangi. Alla med sekundärskam är välkomna att delta i improvisationslekar åtföljda av kaffe med dopp i enskilda rum, för att slippa skammen."

"- Hej chefen. Jag kan inte komma på jobbet idag. Jag lider tyvärr av sekundärskam"
Borde funka va?

Vad har du ditt mellannamn till? Vad skall man med det till? När det blir namnfullt i duschen kanske? Ni hör själva hur tokigt det låter. Vad skall dem som har fler än ett andranamn med det tredje och eventuellt det fjärde till? När får man användning för det? Har säkert med någon knepig religiös företeelse att göra. Det brukar knepiga namn som dyker upp nämligen ha att göra med, jag vet sånt här. Måste man döpa sina barn till samma mellannamn eller är det ok att bryta en sådan tradition,är det en tradition?

Finns det vatten på månen....frågorna är många och det är snart helg, tänk om jag hade varit ledarskribent på SvD, då hade jag fått sparken, den med två medar, menar jag. Tänker att det kan vara för att underlätta för berusade släktingar på julmiddagen när de måste byta mossblöja på sig själv så kan de ropa sitt eget namn så kommer det alltid någon och hjälper till, som dessutom är släkt med vederbörande. Cool. :)

torsdag, november 29, 2007

Glaslös

Varför har jag en massa små glas för? Hinner knappt tänka på att dricka ur det innan det är tomt. Måste skaffa större glas. Eller i alla fall fler. Eller diska oftare. Eller jag vet inte. Hmm....det här som började så bra...

Live

Ett tips.

P3 Live ikväll.

Mastodon.

söndag, november 25, 2007

Majs

Whisky provning igår, eller whiskey för att vara korrekt, då urpsunget var nordamerika. Det började med en ridande polis vid namn Royal Canadian. Den behöver ni inte pröva, detsamma gäller nästkommande vid namn Four Roses. Den jag tyckte bäst om, eller ska vi säga minst illa om? Nej det ska vi nog kanske inte men inte långt därifrån. Nåväl det var i alla fall nr 3 på listan och bar namnet Elijah Craig, lite cool flaska dessutom. Sist kunde inte den vilda fågeln undvikas utan ett glas med Wild Turkey slank ner också. Sammanfattning, de två första kan ni skippa, och av de två senare så skall ni pröva amerikanskt så prova lite Elijah Craig i så fall. Eller så skiter ni i det och tjackar en flaska gammal Lagavulin och njuter lite istället.

Efter det så våldsgästades en fest och sedan bar turen ner på byhålabyn där kön ringlade lång utanför byhålans populäraste vattenhål och vi, medelst alla andra, funderade lite lätt varför då det inte direkt var på något vis fullt där inne. En ganska komisk situation i en stad där det inte finns underlag för att driva ens en liten biograf. Det är humor. Fann mig som vanligt rätt så urtråkad efter ett tag och den klassiska gåhemburgarn slank ner och den lilla promenaden hem företogs. Det var inte kallt, alltid nåt.

fredag, november 23, 2007

Långfredag

Ibland känns det som om påsken kommit för tidigt och en del fredagar går i den långa fredagens tecken. Det är vid sådana fredagar du vill mosa igång:

och bara massera in ljudvågorna i hörselgången med en tryckluftshammare modell botniabanebyggnation tills stigbygeln byglar sig själv runt trumhinnan och väcker upp det slumrande medvetandet hos dig själv och samtliga dina medmänniskor genom att rent fysiskt skaka omkring din hjärna med lite Pantera. Trevlig helg. För fan.

torsdag, november 22, 2007

Schwajnitt bra


Jehapp
, då har man fått sin årliga dos av storstan när huvudstaden bevistades i helgen. Det stående intrycket är att det byggs överallt, och finns det ingen plats så rivs det något gammalt samt att i stort sett samtliga tomtar verkat ha väldans bråttom till något som hela tiden verkar ligga lite längre bort än deras befintliga position.Från Stockholm bar sedan färden till Uppsala och där bevistades föreställningen "Jag är en fågel" av och med humorgruppen Klungan. Helt suveränt helt enkelt. Har ni möjlighet att se något signerat dessa grabbar så tveka inte. Såg även att det skulle börja sändas nya avsnitt av "Mammas nya kille" i P3 under 2008. Det tackar jag för.

Min försvunna silvertejpade sko har återfunnits och den hade tydligen något väldigt viktigt att göra en våning upp från det ställe den lämnades på. Skor kanske blir rastlösa och behöver ta en liten semester ibland. Så jag säger tack till skosemesterarrangören som nu gjort att jag äntligen fick mig ett par mer vettigare vinterskor att knata från ytterdörren till bilen i.

onsdag, november 14, 2007

Silvertejp

Hade du bara frågat hade du fått bägge!

Det skulle jag vilja säga till den vänliga själ [läs: tröttmössa] som med sitt handlande kommer resultera i att jag förmodligen måste införskaffa ett par nya skor. Men vad denne någon vill med endast en av mina skor kan jag inte riktigt förstå. Den saknade skon, likväl som den kvarlämnade, är dessutom lagad med en metod som jag antar inte är förankrad som helt korrekt av riksskomakarföreningen svenskaskosulan, nämligen silvertejp. Det i sig tycker jag borde avskräcka presumptiva tjuvar att ens överväga mina dojjor eftersom man skulle kunna ponera att de betraktas som mindre heta på den svarta skomarknaden, än mindre heta i ental.

Skulle dock någon av mina 3 läsare mot förmodan se en vilsen stackare trava omkring med en brun Reebok med silvertejpad häl så tala om för denne att det är full tmöjligt att komplettera med den högra skon om kontakt tas med mig. Någon anmälan kommer ej göras, jag kan till och med tänka mig att betala en summa bara för själva upplevelsen.

tisdag, november 13, 2007

Rullgardin

Får lite deckarbokskänslor varje gång jag besöker mitt eget sovrum nuförtiden. Varför frågar sig givetvis den alltid lika frågvise gemene mannen. Jo, för några dagar sedan så brukade jag visst lite väl mycket våld när rullgardinen skulle dras upp varvid den helt enkelt behagade att lossna från sina fästen och göra en vilsen dammråtta sällskap på golvet. I min brist på morgontid så lät jag den ligga och invänta en bättre version av mig själv. Nu är står den iaf upprullad efter väggen och jag begagnar nu gardinerna som mörkläggning och det fungerar utmärkt.

"När kriminalkommissarie "Van Vetknappnåt" sent kunde återvända till sin lägenhet så återfanns den gamla rullgardinen fortfarande halvt ihoprullad bredvid fåtöljen i sovrummet. När skall jag egentligen få tid att sätta upp den, tänkte den numer alltför ofta och alltför trötte Van Vetknapptnåt. Den kommer troligtvis stå kvar där i ytterligare ett par år som ett monument över den håglöshet som med jämna mellanrum drabbade honom och som blev allt svårare att bli av med för varje gång"

Nog om rullgardinen.

Det är tänkt att jag nu till helgen skall kulturera mig lite med hjälp av gruppen bakom "Mammas Nya Kille", nämligen Klungan. Den kulturella staden som skall kulturera mig blir den med cyklar i princip överallt, Uppsala hette den visst. Det ser jag fram emot rätt mycket faktiskt då folklivsfanatikern Job Andersson är lite av en hustomte. Sist jag kulturerade så var det i samma stad och då var det Sven Zetterberg som stog för underhållningen på Katalin. Ett kort besök i hufvudstaden kommer även att hinnas med.

Lite fascinerad blir jag också varje år då snön ställer till med problem nästan överallt den behagar falla. Det är pricis som större delen av Sverige kan liknas med ett par guldfiskar som med jämna mellanrum simmar förbi en snöhög i sitt akvarium och blir lika förvånade varje gång och lika fort glömmer bort det. Nu är iofs en snöhög i ett akvarium inte en bra jämförelse då en snöhög i ett akvarium är snäppet ovanligare än att det snöar i Sverige. Men hellre en halvkass jämförelse än en jämn ström av kassa halvrörelser som tenderar att endera rendera i träningsverk eller radera verkningsgraden i ett reningsverk som verkar rent overkligt rent rentutsagt...

onsdag, november 07, 2007

Miss

Har missat att denna blogg, om det nu går att kalla den för det, har två år på nacken nu, sen ett par dagar tebax. Inte mer med det. Kikade på TV och en film från -68 hade precis börjat. Peter Sellers i "Oh vilket party", en klassiker där Sellers rumlar runt på en fest som den oefterliknelige Hrundi V. Bakshi. Farsgubben gör entre och tycker att den där filmen verkar kul. Trodde alla hade sett den men det visar sig senare vara ett fel antagande då han säger:
- "Ja birdie nam nam har jag ju hört men aldrig vetat vart det kom ifrån".
Min far, makaronkokaren, it-människan och nu även filmvetaren. Det skulle vara roligt om han kunde gästrecensera en film i filmkrönikan.

torsdag, november 01, 2007

Rambo


Om jag någonsin skall inhandla en trädgårdshandske så får det bli den här. Jag menar smaka på det här:

"Rambo - Trädgårdshandsken".