måndag, september 28, 2009

Höstens nya makeupfärger

Höstens nya makeupfärger har kommit.

Läste det i en reklambroschyr som låg och väntade i brevlådan nu på lunchen. Frågorna hopar sig likt flugor runt en hög med koskit.
Vilka var de gamla färgerna? Är dessa nya färger helt nya, alltså aldrig tidigare skådade färger? Eller bara färger som aldrig tidigare skådats inom makeupens underbara värld? Eller bara färger som aldrig tidigare skådats inom makeupens underbara värd under alla föregående höstar? Skiljer sig en makeupfärg från en vanlig färg? Varför har dessa nya makeupfärger inte funnits tidigare?

Jag vet inte hur det är med er men jag ser i alla fall fram emot då det på våren säljs ut begagnade höstmakeupfärger. Jag vill ha gult.

onsdag, september 23, 2009

Ledighet

Bestämde mig för att ta ledigt på fredag. Ett typiskt bra och enkelt beslut som inte behöver speciellt många millisekunder att förankra i samvetet.

Eller ledig, det beror givetvis hur man definierar ledig. Definierar man ledig som att inte arbeta, då är jag ledig. Eller arbeta, det beror på hur man definierar arbete. Definierar man arbete som avlönat arbete ja då är jag ledig. Eller avlönad, det beror på hur man definierar avlönad, definierar man avlönad som tillräckligt betald för ett utfört arbete, ja då vetefan om jag faktiskt är ledig, även om jag nu är det, eller hur var det nu....

tisdag, september 22, 2009

Dödlighet

Hörde på radion imorse när det diskuterades om ambulansens utryckningstid vid hjärtstillestånd som nu var uppe i 9 minuter mot 6 minuter för 6 år sedan. Då sa hjärtläkare Mårten Rosenkvist att:

- Man brukar säga att för varje minut som går är dödligheten 10%.

Svårtolkat....