tisdag, oktober 31, 2006

Jättebra

Hamnade mitt i en intervju i rapport där det snackades a-kassa och konsekvenserna av dess höjning. Det var en facklig representant som argumenterade lite mot och sedan fick Sven Otto Littorin ge sina argument för. Sven Otto....kan man tydligen också heta..Ja, ja, i alla fall, så när Littorin gett sina synpunkter och argument så sa svt reportern så här:

-Jättebra!

Men.....va f*n...?

Göromål

Mitt första göromålsinlägg, i brist på annat må tilläggas.


Snöfylld färd söderut mot analkande studentcykelstad.
Följt av Blues By Sven Zetterberg på Katalin. Med en gitarrist, Anders Lewén som stal showen inte så lite faktiskt. Grymt sound och stor skicklighet, riktig rod musik.

Skulle inhandla skinnställ, men någon hann före. Damn you!
Hann med en sväng på Tant brun. Sammanfattas som litet och lutande.


Som då ligger i Sigtuna. Som visst är ett gammalt ställe.
Helgen i korthet.

måndag, oktober 30, 2006

Snut


Någon som missade "Här är polisen" igår?

Om så, se den. (klicka på bilden) Kan ge en del som saknar lite glesbygdsperspektiv en inblick.

fredag, oktober 20, 2006

Växel

Införskaffade en bok ena dagen i den lokala boklådan. Det händer inte så ofta men dock ibland. Priset för ännu en Bosch deckare var 229 balabalubas, dyrt, ja kanske men det gäller att stödja affärsverksamheten i den lokala hålan ibland om man inte vill att den skall damma igen. Den unge mannen som tog betalt misslyckades kapitalt med att införa köpesbeloppet i sin kassaapparat och redan där syntes en svag nervositet manifestera sig genom en något okontrollerad blick som sökte någon med mer erfarenhet.

Den något oerfarne expediten frammanade nu all sin tankekraft och försökte på ett raffinerat sätt räkna ut vad han skulle ge tillbaks på min femhundring, den jag tog ur den tjocka bunten med alla andra femhundringar givetvis. Nervositeten ökade och han prasslade med tre hundringar som han efter ett långt tag, där det hann bli svagt pinsamt, tänkte ge mig. Hur han listade ut den ekvationen vet jag inte om jag vill veta men jag påtalade, av någon knepig anledning, att jag ville ha 271st penningar tillbaks. Han kanske blir ekonom, vem vet?

Kan någon tala om för mig varför det i alla deckarserier och dylikt när det skall undersökas bevis så görs detta ofta i ett rum med svagt blå eller svagt röd porrbelysning? Är det månne för att det skall se speciellt ut i kameran och att själva detaljerna egentligen knappt syns. Det måste finnas tillfällen då helt vanlig normalglödlampebelysning måste vara att föredra. Heltapropåingenting.

Passar på att önska alla en trevlig helg!

torsdag, oktober 19, 2006

I-n-s-a-n-e

ET 3.992sek @298.8km/h på åttondelen dvs 201.2mDet är fort.

måndag, oktober 16, 2006

Kräka

Är det någon som vet varför det i hästdöparsvängen när det gäller trav verkar vara helt ok att döpa sin pålle till de mest knepiga och "jag kom på det här på fyllan" namn? Jag kan ge er några exempel. "Finish First", vilken lycka den personen som kom på det till synes perfekta namnet måste ha känt, speciellt om den kommer sist. Eller så är det bara extremt löjligt.

"Patsy Index" är inte så tokigt heller. "Bumblebee Mejl" en kombination som krystades fram vääääldigt sent en lördagskväll och som ångrats i omgångar. "Passport" finns det ett kräk som heter också, "åhh guu va vackert". "Jojje Avant"...."Pelle Sedan" kanske finns? "Fake Baby Girl" läste jag i någon startlista också...är det inte bara för bra för att vara sant. Finns det ett regelverk för detta månne? "Face The Evil", låter grymt men har pållen horn i pannan? Enhörning? "Stallone Tuna", fisk med b-filmsmanus fulla stallet? "Sun Symphonie" nya "lyxkryssaren" till östeuropa? En källa för härlig vardagskomik är det i alla fall...

Är det något fel på Börje? Jag bara undrar.

onsdag, oktober 11, 2006

Jimmy Carr

Stor humor.

Lantz

Går det att lyssna på Lantz i P3 utan att bli totalt psykotisk över det faktum att det skall fnissas och skrattas åt sig själv hela tiden? Nej, det är ta mig fan helt omöjligt. Fruktansvärt enerverande, jobbigt, dåligt, tröttsamt, hörselskadande, öronavvikande, hörselgångstraumatiserande, stigbygelogillande...... Vilken tur att fm bandet inte är begränsat till endast denna frekvens.

Byter.

In the beginning

Befriande att ibland slippa se 4789 klipp i samma video och 3211 olika situationer och miljöer. Härligt naiv gammal video med en av de bästa låtarna från bröderna Young.

fredag, oktober 06, 2006

Dubbellistig

I brist på, tja det mesta faktiskt så är det dags för två listor. Dessa listor har ingen som helst korrelation mellan listdeltagarna och såledesär dessa egentligen inga listor, men säg det inte till någon.

Den ena är i någon mån positiv, den andra i någon annans måne negativ.Jag har numrerat dem 1 respektive 2 för att kunna särkskilja dem lättare, från varandra.

Lista 1.

1. På delad första plats har vi Hagmans stålplast och Mastodons skiva blood mountain.
2. Tätt följd av en isande kall Carlsberg Hof.
3. Upp på pallplats och kammar hem bronset gör Gislaved Nordfrost V.
4. Missade precis pallen gjorde påsen med tutti frutti.
5. Bubblare är denna vecka kvinnan som inte fick igång automatbiltvätten på OKsamt Lars-Åke Krantz krönika i Tidningen Ångermanland där han berättade hur han "oljade" in sin altan med diesel. Stor humor.

Lista 2

1. Segrade gjorde denna gången passaten som kör 70km/h hela långa vägen till jobbet på 110 väg.
2. Tätt följd av en svag "nu är det fan snart mörkt rätt länge på morgonen" känsla.
3. På tredje plats hittar vi, inte direkt förvånande enligt panelen, konstenatt hyra en film och missa att lämna igen den i tid och när du lämnat igen den inser att du skulle i alla fall passat på att se mer än de 23 minuter du gjorde.
4. Bubblare, krystade blogglistor.

Får väl lov att passa på att önska samtliga en ytterst trevlig helg.

onsdag, oktober 04, 2006

Drömdröm

Jag har skrivit någon gång att denna blogg inte skall bli en sådan där "igår åt jag köttbullar och gick med ett brev på posten"-blogg då det skulle bli totaltrist efter en vecka. Nåväl, tänkte göra ett slags undantag och berätta om en dröm jag hade inatt. Det knepiga var inte att själva drömmen var lite halvknepig, vilket rätt många är fö, utan att jag i drömmen kom på mig själv att jag drömde och att jag hade drömt nästan exakt samma sak förut. Jag blev på något vis medveten om det och funderade, fortfarande i drömmens värld, om det skulle arta sig likadant som förra gången jag drömde samma sak. Det gjorde det nästan, med några få undantag och lite mer detaljrikt denna gång. Ett något förvirrat uppvaknande kan jag säga att det blev.

Knepigt sa grävlingen som tuggade skumbananer utanför Grönlunds i Vilhelmina.

måndag, oktober 02, 2006

Mastering Swedish

För de som missat dessa lektioner i svenska så rekar jag en lyssning.

lektion 5
lektion 4
lektion 3
lektion 2
lektion 1

Stor humor taget ifrån Slayradio .