tisdag, februari 27, 2007

Kyligt

En man vid namn Stensson har visst vunnit en golftävling. Såg ett reportage på sportnytt igår om denna bedrift. Det framkom att det varit minusgrader och frost på morgonen. Mr Stensson berättade då, med allvarlig min, att han inte förutsett detta och hade enbart kläder för lite varmare spel. Han hade fått låna ihop lite kläder och vantar och sådant. Stackars, stackars Mr Stensson. Men va fan? säger vi andra.

Om stålmannen faktiskt hade existerat, ja jag vet att det kommer som en chock, så hade garanterat våran golflirare med enbart t-shirts i kappsäcken kunna hyrt mannen med kåpa som för ett par miljoner lätt hade flugit till närmsta skräddare för införskaffandet av lämplig stickad tröja åt våran klädlöse stackare till utmärglad överlevnadsgolfare. Så, inte nog med att golftävlingen vanns. Han frös lite lätt på morgonkvisten också. Det som inte dödar härdar, eller hur var det nu?

fredag, februari 23, 2007

Minns

Metan etan propan butan pentan hexan heptan oktan nonan dekan...varför fastnade det under en kemilektion för två eoner sedan samtidigt som jag inte kan komma ihåg mer än ett namn om det hälsas på fler än en person samtidigt...?

Helium neon argon krypton xenon radon, jaha, kan kanske vara bra att kunna när man funderar om man har bröd hemma i skafferiet eller inte?

"Fuckbja" är i mitt huvud en förkorting, något vag sådan, för fluor klor brom jod astat som jag också lärde mig för de där eonerna-av-tid-sedan, spelade det någon roll när jag glömmer när morsan fyller år? Borde lära sig att glömma eftersom ju längre tid som går blir det desto svårare att få plats med nya saker, har jag märkt.

Det är iofs en till sak som jag lärt mig och som jag nu fick nytta av. Jag hade en svenskalärare med samma efternamn som de tre första bokstäverna på min dåvarande bils nummerplåt. Och han fick mig faktiskt att komma ihåg att efter varje ju följer ett desto. Nu brukar jag tulla lite på det och varje gång så hoppas jag att inte denne lärare läser det jag skriver för då får jag garanterat inte komma in i himmelen, där alla andra svenskalärare bor, enligt nån, eller någon, kanske det heter, ett komma till och alla svensklärare i himlen kommer att se till att jag hamnar där alla religionslärare bor.

Växelskallar unite

Njuter man inte lite då man hör Tigers Beemer är man ingen riktig växelskalle:
Klickelidicklänk

Rycker det inte bilbaguetten av detta så skyll dig själv. Bara starten och tomgången. Myspys.


Affes Grymma GTO kan man aldrig få nog av. 0-243km/h på 4.73sek.
Filmusklickus

osv osv...

torsdag, februari 22, 2007

Sifferspiralen

Lite klurigt är det allt. Jag ser tal i en utdragen spiral. Eller i alla fall tal upp till hundra. Sen blir de bara multiplar av varandra på något vis. Bilden visar på ett ungefär hur det ser ut. Det som inte kommer med är att det också skiljer sig i höjd. Som en spiraltrappa, fast utdragen.


Lutningen mellan 30-40 är tex högre än mellan 10-20. Avståndet mellan 10-20 är längre än det mellan 30-40. Streckan mellan 50-80 är lite otydligare än de andra. Osv. Denna bild känns på något vis väldigt knepig. Jag vet inte om det har någon speciell betydelse annat än att jag kunde relatera gångertabellen som man fick göra i småskolan till en ungefärlig plats på denna spiral och nästan känna vart svaret låg innan det räknades fram.


Det känns som om det inte skulle vara helt omöjligt att jag även brukar gå två varv motsols runt en liten pall innan jag knäpper på Tv:n, men det är det lyckligtvis.

Stilig bild va? Paint är en av mina starka sidor.

onsdag, februari 21, 2007

A Day in Vienna

måndag, februari 12, 2007

Posa

30:e raka VM finalen. Per-Olof "Posa" Serenius. Fy f*n vad coolt. Så brutalt påtaglig sport också. En trailer för en film om och kring isracing med Posa:
Trailer

Bromsa 506hk på drivhjulen ur en Volvo B20 med stötstänger är inte annat än bra det också:
Bromsning (115Mb)

torsdag, februari 08, 2007

Lite film

Övergår raskt till lite film. Itället för lite TV. Såg dock filmen på TV:n, genom DVD:n. Jaja. Vattävver. Ser film lite då och då faktiskt. Utbudet på det lokala haket har dock varit skralt på sista tiden. Varför vet jag inte riktigt men det känns som om det varit kvantitet framför kvalitet ett tag eller så tar de mest in skit till butiken.

Såg hursomhelst Huo Yuan Jia (Fearless) med Jet Li. Sådär är min professionella bedömning. Rätt enkel historia med många grymma fightscener. Dock halkar den efter andra filmer i samma genre såsom Crouching Tiger/Hidden Dragon och Hero där det nog knåpats lite mer story och dramatik känns det som. Men som viftningsunderhållning duger den gott.

Av någon anledning har jag också sett Kill your Darlings med en Skarsgård i klänning. Skulle jag få göra om det så skulle jag inte gjort det. Det är beklämmande hur osäkert och stelt det känns att se och framförallt höra svenska skådespelare osäkert treva sig fram på engelska. Pinsamt emellanåt faktiskt. Nej, köp en schweizernöt och en bra biltidning istället.

Har även hunnit med Lady in the water regisserad av Shyamalan där den förbannat bra Paul Giamatti spelar huvudrollen. Tycker inte att sagostilen går hem i den här rullen riktigt. det saknas något som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Trovärdighet kan man inte prata om när det händer overkliga saker men karaktärerna saknar det i sig själva på något vis. Den rätta stämningen infinner sig inte riktigt heller i miljöerna som används. Se hellre Sjättte sinnet eller Unbreakable som regisserats av samma snubbe.

Lite TV

Lite Tv surr. Min absoluta favorit tv serie just nu, och har varit så rätt länge, är "The West Wing", eller Vita Huset som den heter på vårat tungomål. Jag vet inte riktigt varför jag fastnat för den men en av anledningarna är i alla fall den välskrivna dialogen som gör att du inte kan slötitta några längre stunder utan att missa återkopplingar och händelseförlopp, oftast väldigt välskrivet helt enkelt. Karaktärer som hänger med en längre stund och som utvecklas samt händelser som inte verkar alltför osannolika hjälper också till att bibehålla mitt intresse.

En annan inte alls lika lång serie som jag följde, och har sett igen, är "Band of Brothers". Som enligt mig är en av de bästa miniserier som gjorts. Måhända lite amerikansk ibland men ändå bra rätt igenom med trovärdighet i skådespeleriet och sceneriet. Så har ni inte sett den gör det. Annars blir jag rätt fort less på serier som inte utvecklas utan kör på i exakt samma stil hela tiden. Det finns sådana som är bra också, men det krävs så oerhört mycket för att en serie som nästan är exakt lika skall hålla i längden.

Det verkar många som gillar "CSI". Nu råkar inte jag göra det. Jag stör mig så oerhört på metoderna för att få brottsplatsundersökning till något spännande och häftigt, dessa får mig att skratta mer än bli intresserad. Ljus verkar till exempel vara förbjudet om det inte är blått eller rött och höljt i ett slags dunkel, ett slags ständigt närvarande påträngande "tv-serie-porrljus". Kameraåkningar och lite mtv musik för att beskriva något trivialt känns bara malplacerat. Hur många "CSI" finns det föresten, 163? Kommer "CSI Blattniksele" snart månne?

är en serie som "The Wire" mycket mer realistisk och inte lika falsk i sin framtoning. Följde den förut men har av någon anledning tappat tråden och inte sett den på ett tag. Men den rekommenderas i alla fall varmt.

Varför finns det inte ett svenskt motorprogram längre? Det finns ett oerhört stort motorintresse i detta land men ändå verkar det som att frustande storkubikare och snytande dumpventiler snabbt blir utkonkurrerade av personer som lyckas få en häst att gå snett baklänges i takt. Jag längtar nästan lite efter Mr Glenning i sin bruna testoverall medelst hjälm körandes Volvo 360 på tvären på den klassiska testgrusvägen och klaga på lasthöjden bak och avsaknad av isofixfästen för barnstol på taket, då är det illa.

The West Wing, Band of Brothers, The Wire

tisdag, februari 06, 2007

Prova på

Prova 1 månad utan kostnad.


Bli nedringd ett helt liv.


Hmmm.

måndag, februari 05, 2007

Drama

Överhörde en konversation på det lokala videoteket mellan far och dotter.

- Pappa...vad är drama?
- Det är......kärlek...och sånt.
- Jaha.

Det gäller att finna sig snabbt.