måndag, maj 22, 2006

Filmtajm

I brist på underfundigt underfunderande så kanske det passar med ett par filmtips så här tidigt i veckan med tanke på att det är måndag och allt. Ungefär lika relevant som att imorgon är det tisdag, men ändå. Ni vet.

Senast sedda rulle är Winter Passing . En lugn film med en rätt mänsklig Zooey Deschanel i huvudrollen där handlingen inte återspelar historien. Sevärd med en del rätt roliga scener. En annan film som setts nyligen är Kiss Kiss Bang Bang som hyrdes för att Robert Downey Jr fanns i rollistan då det är en skådespelare jag råkar gilla. Tyckte den var riktigt rolig och Mr Downey gör nog inget fan besviken.

Har också sett Edison, en historia om en journalist som dyker in i poliskorruption. En typisk "Du vet vad du får" rulle. Den enda som stack ut lite var en elak Dylan McDermott. Den rullen kan ni med gott samvete låta stå kvar i hyllan eller hyra den som en "dagen efter" rulle komplett med pizza och isig cola. För oss bilspanare så var behållningen en Corvette.
My date with Drew har jag också av någon anledning sett och det enda jag funderade över var vem huvudpersonen påminde mig om. Jag kom inte på det. Så mycket för mitt intresse för den filmen.

Även Woddy Allens Match Point har avverkats och den hade jag förväntningar på vilket aldrig brukar vara bra så inte denna gång heller. Tyckte den var rätt seg och förutsägbar och dialogerna som brukar sägas vara Mr Allens signum tilltalade iaf inte mig. Tilltalande var, och är dock alltid Scarlett Johansson, rent visuellt då. Hon är skitsnygg helt enkelt. Nog om det. Det som bröt mönstret något var rätt cool filmmusik då och då. Avverkade även The Davinci Code och det enda jag har att säga om den är att den var seg och att jag tyckte det mesta gick på tomgång, så även skådespelarna. Audrey Taoutou är om möjligt ännu vackrare än Scarlett, kände det som väldigt viktigt att påpeka.


Varför jag även sett Transporter II kanske någon undrar över. Det är en bil med. Körde de den bilen i filmen? JA. Enough.

torsdag, maj 18, 2006

Kvalla

Har en riktigt cool cykel som jag säkert cyklat minst 4 gånger med på den senaste 5 års perioden. Det är en militärhoj, som min käre far köpt åt mig för 300kr vid en utförsäljning, med den smala däckvarianten vilket gör att den rullar längre än allt som rullar, i princip. Däcken är från 63, jag har fått två stycken extra slangar av en f.d. kapten som tydligen stulit med sig ett par innan han slutade. Ja, vissa människor har inget samvete. Jag tvivlar på att jag kommer att använda dem.

Kommer ihåg att jag glömde cykeln i en snödriva hos en polare i ett, eller var det två år? Jag kommer inte riktigt ihåg. Dock så tänkte jag tanken när jag skulle hämta den att den kanske hade för lite luft i däcken eller att den hade rostat. Fula tanke. Det var bara att borsta av sadeln och trampa hem skönheten. Det är kvalitet.

Hade en annan cykel där under samma tid med en hel hög med växlar som hälften av alla ekrar gick av på då jag skulle skjutsa en klasskamrat till universitetet …den lämnade jag kvar i ett förråd och där står den nog kvar än skulle jag tippa, den var inte kvalitetssäkrad. En annan fördel med en gammal militärhoj är att den är ett utmärkt transportmedel för obeslutsamma människor då det inte finns speciellt många växlar att välja mellan.

tisdag, maj 16, 2006

Drivved

Har ni tänkt på en liten irriterande benägenhet som vissa tyckare i sportsammanhang har lagt sig till med? Jag pratar naturligtvis om det störande momentet när den som blir intervjuad inte kan bestämma sig om han skall titta på intervjuaren eller in i kameran och huvudrörelser modell tennismatch tar sin början och slutar inte förrän intervjun är över. Bestäm dig för bövelen!
Bövelen föresten, en förskönande omskrivning av ordet jävulen enligt efterforskning. Jag vet inte hur det är med er men jag skulle hellre gå under namnet jävulen än bövelen så i min värd är det jävulen som är en eufemisering (intet att göra med eu-feminister som är en helt egen fågelkoloni) av bövelen.

Föresten, i brist på metanol, vad är det egentligen för tomte som suttit och listat ut vilka ord som kan verka ålderdomliga eller främmande när stavningskontroll görs i Word. Exempel: ”Beakta ordformen Ehuru. I vanlig text kan den kännas ålderdomlig eller främmande”. Är det månne samma mupp som tagit hand om kaoset som uppstår om du gör misstaget att tabba i en text varvid formatet ändras och blir rubrik 4 samtidigt som en bild försvinner utanför den effektiva ytan och en liten småmjuk (eufemisering av halvtjock) kvinna i övre medelgråhårsålder ropar: - Du simmar ur bild Kaj! Och ett gem med ögon uppenbarar sig och hänger sig i ena hörnet och sedan börjar det garanterat regna, inomhus.

Jag skulle fö behöva en sådan där personlig ”syndabock” som jag kan gå lös på när jag ställt in videon på inspelning men glömt slå på timerhelvetet. Det är vid sådana självpåkallade mini-i-landskatastrofer en personlig syndabock skulle komma väl till hands. Min, personliga syndabock, skulle jag döpt till James.

Tappade tråden flera gånger, därav den något okorrollerade titeln.

måndag, maj 15, 2006

You too


Fan vad det ekarNehej, just det…det är U2 som ”rockar loss”.

fredag, maj 12, 2006

Dagens bibelcitat

Första-andra-sjätte-moseboken, kapitel 465, vers 23, strof 8, stycke 3, rad 4....och herrens röst talade:

"Om du en kall vinterdag hafver ett behov att avlägga avföring på offentlig institution med mången vattenklosett närvarande så skola du finna tröst i följande råd. Välj då den plats som hafver mest odör, ty risken att sittringen fortfarande äro varm är därmed högre än om du välja den med mindre skitlukt. Ty varm sittring äro gosigare än en kall dito och du går sålunda lyckligare genom livet"Trevlig Helg!

Det luktar inte godis

En del biltillverkare gör sitt yttersta för att ljudet när dörrarna stängs på deras nya modeller skall låta så förtroendeingivande som möjligt och ger sig inte förrän det låter perfekt i deras öron. De brukar också vilja att ljudet när blinkersen blinkar skall låta på ett visst sätt och ersätter det faktiska reläljudet med en liten högtalare och en ljudslinga av egen kreation.

Men när jag på min senaste vandring genom de lokala bilhandlarna prövade hur många baksäten jag kunde sitta i utan att slå huvudet endera i sidan eller i taket så var dessa exempel inte det jag fäste min uppmärksamhet på. Utan det var att övervägande delen av de nya bilarna luktar skit invändigt. Jag vet inte om detta är en medveten skitlukt som provats fram av erfarna vinprovarnäsor, vilket i så fall skulle få min ovinvana att bli ännu ovinvanare, eller om det är en ren slump att alla nya plaster som blandas in i materialvalen sprider denna odör. För plast finns det i överflöd.

Jag ser det närmast som ett mirakel att materialet i stolarna inte också är av någon billig hårdplast från någon billig tillverkare med verkningslös arbetstidslagstiftning. Även fast vissa tillverkare verkar gör sitt yttersta för att på ett så verklighetstroget vis som möjligt försöka skapa känslan av att bilfärden företas sittandes på en mysig parkbänk av stenhårt kvalitetsträ.

onsdag, maj 10, 2006

Ballingslöv

Återigen fastnade min uppmärksamhet på tv rutan under en reklamsnutt. Denna gång gällde det ett kök och dess överlägsna överlägsenhet. Kökstillverkaren har tydligen namnet ”Ballingslöv”. Det namnet klingar inte riktigt ren o fin spishäll i mina öron utan jag tänkte att jag borde nog genast registrera namnet ”Testikelkotte” och ta upp kampen med ”Ballingslöv” om herraväldet på köksmarknaden.

måndag, maj 08, 2006

Oklassiskt onaturell

Reagerade över en reklamsnutt som förevisades på dumburken för ett tag sedan. Det handlade om nikotintuggummit nikotinell och framhävandet av dess oöverträffade förträfflighet, eller nåt. Angående smaken så gjordes ett uttalande om att den skulle vara något som de benämnde som ”klassiskt naturell”.

Följdfrågan som följaktligen följde i mitt huvud var då, och är nu, hur något som beskrivs som ”klassiskt naturell” smakar? Försöker påminna mig hur gammal natur smakar men finner mig lika vilsen som en vårpromenad utan hundskit. Vill smaka det oklassiskt onaturliga nikotintuggummit nu.

torsdag, maj 04, 2006

Top Fuel

För alla som aldrig upplevt en Top Fuel repa live och som bor i ”det expansiva Västernorrland” nära staden Sundsvall, eller ”Sönsvall” som de mer inrökta kallar det för, så finns chansen att den 17-18 juni då tävlingen ”Deep Forest Nats” körs, chansen att se två stycken köra någon repa på strippen i Sättna. Runt 6000 pållar släpps lös och det känns allmänt mysigt. Stark rek.

Bor ni i trakterna kring Pite så är det ”Midnight Sun Internationals” 7-9 juli som gäller. Också det är en strip mitt ute i skogen. Kommer själv med all säkerhet befinna mig på Sättna och kanske även i år åka till Pite. Den som lever får se.

Skall försöka sopa in ett eller ett par inlägg i veckan så inte bloggen självdör.