torsdag, augusti 31, 2006

Jag, Michael J och Mr Woods

Är det tragiskt? Högsta graden av ensamhet? En cool sak att ha varit med om? Jag velar. Jag syftar på den gången jag satt och såg en film totalt ensam på en biograf i storbyn, numera nedlagd (jag undrar varför?).

Filmen var The Hard Way. Jag undrar också varför maskinisten/kassasnubben körde filmen alls egentligen....men där satt i alla fall jag omringad av ca 250 tomma stolar, Michael J och Mr Woods. Vad jag kan påminna mig så brydde jag mig nog inte speciellt mycket då, mer nu tror jag.

onsdag, augusti 30, 2006

The King of Vardaglighet

Jag kan inte låta bli att återkomma till en av världens roligaste snubbar. Med en rätt fet betoning på snubbe faktiskt. Så för alla som inte vet. Mr Hedberg:


r.i.p.

Tennissadist

Hamnade mitt i en tennismatch igår där den nu i tennissammanhang åldrande Andre Agassi kämpade i US open. Vad jag då kom att bli mest uppmärksam på är att han som den mångmiljonär ($31,039,525) han är inte kan vara lite snällare mot sina bollkallar.

När Andre skall serva så får han tre tennisbollar av bollkallen och han kan bara bära med sig en av dessa bollar vilket gör att han troligtvis har tre i brallan om jag säger så. Detta får till sin följd att Andre då måste ge tillbaks en av bollarna till bollkallen.

Kan han då med all sin tenniskunskap lyckas få den bollen till den hårt arbetande bollkallen, en av fjorton i syskonskaran, eller lyckas han aldrig med det utan släpper bollen där han står och den stackars bollkallen måste varje gång ut på tennisbollsjakt. Det är lite småsadistiskt om du frågar mig. Andre vann för övrigt.

tisdag, augusti 29, 2006

I fjärran

Den stora konsten att bemästra humöret när fjärrkontrollen misslyckas med att utföra vad den av mig blir tillsagd att göra är en konst som bör tillskrivas åtskilliga högskolepoäng och seriös respekt från allmänheten, samt alla andra hetar inte bara den allmänna heten.

Jag råkar nämligen ständigt ut för denna prövning då 0:an på fjärren inte behagar fungera utan en exakt och mycket bestämd samt hård knapptryckning. Detta grymma problem vida överstigande i stort sett alla andra problem kända för mänskligheten kan givetvis undvikas genom att trycka på tex 9:an och sedan stega sig vidare till 0:an. Ett bra knep speciellt vid användande av den bästa kanalen av dem alla, nämligen text-tv.

Men oftast så kommer situationen då du totalvägrar att se dig utmanövrerad på det psykiska planet av en väldigt envis fjärrkontrollshelvete. Din inre frustration blir total och din vrede som inte har fått något utlopp tar sig oanade konsekvenser och vips så kokar ditt medvetande över av missriktad ilska och du börjar fysiskt misshandla din enda och ack så behövda fjärrkontroll. Snart lägger väl 9:an av också.

måndag, augusti 28, 2006

Banal

In tribute to Banal.
Eller tribute o tribute....ett finare ord för att sno en idé bara för att man tror sig själv kunna utföra samma sak...jag vet inte men lite roligt var det allt.

fredag, augusti 25, 2006

Helgfunderingar

Riktigt pruppväder här idag. Känns som en befrielse att det nu inte är många timmar kvar till helg. En riktig siddharta gautama upplevelse som sprider sig likt en seg sköldpadda längs en lerig väg någonstans mellan mensträsk och aha.

Vidare vet du att du bor på ett relativt litet ställe då du känner igen och kan namnge i stort sett alla a-lagare. Det finns för övrigt en plats för alla, inklusive alagare. Det känns tryckt.

Det är tur att man har inspirationskällor likt Stenmark:
Hibiskusfolket

Ibland när någon frågar mig "Vad tänker du på?" så måste jag tänka efter vad jag tänkte på precis då....skall det vara så? Svar till han som inte skrev brevet men gick över ån för att sälja smöret som inte motade farmor vid grinden.

Jag skulle inte ha något emot att bli uppskriven på en turlista.

Småkåt, vad är det för ord egentligen?
- Hej, är du kåt?
- Nej, snarare småkåt...jag vill fast inte riktigt än, kom tillbaks näs jag slutat smeka den här legobiten på ett för mig utmanande sätt.

Är det verkligen en så pass stor bedrift i dagens 2560 Gig hårdiskera att de i annonser för Tv-apparater måste stå att den har 256 sidors text-tv minne. Ryms det inte fler för att annars får inte alla pixlelinformation plats eller vaddå...va..va..va..va..äreså..äreså.

Avslutar med en cool Plyma,fd Taxibil, ET 12.245@176:

torsdag, augusti 24, 2006

Kräka

Är det bara jag som har en liten kluven inställning till när det i "sport"sammanhang dyker upp hästar? Speciellt när någon har tagit någon medalj i dressyr. Vad fan är dressyr och vad gör det på sportnytt?

Vem är det som har bestämt att hästen skall fjanthoppa runt i sidled och se allmänt oklok ut? Själva bottenfunderingen i det hela grundar sig dock på att alltihop till slut är hästens förtjänst. Det skulle vara roligt om det i inslaget efter kom att handla om grisdressyr, eller måsdressyr, eller älgtöltning, eller.....

Kräka.

tisdag, augusti 22, 2006

Bilreklam

För oss om gillar gambilar kan det vara rätt kul att kika på gamla annonser från tiden då det begav sig.


Snacka fet Lincoln.

http://www.oldcarbrochures.com/

måndag, augusti 21, 2006

Born in the USSR

Såg ett program på svt som hette "Born in the USSR". Jag har för mig att det visats förut. En av personerna som porträtterades var Andrej, en 7-årig barhemsgrabb från Sibirien som på frågan om vad han skulle göra om han fick jättemycket pengar svarade:

- "Jag skulle inte ta emot dem. För jag vill inte vara rik".

Vilket underbart svar.

fredag, augusti 18, 2006

Några bilder

Överallt mygg. Mygg på händerna, mygg på kepsen, mygg runt fjällbjörken som lutar snett över ån, mygg i luften. Överallt mygg. Smeker ut linan och klinkhammern lägger sig med sitt ctc dun en meter framför stenen snett uppströms. Det är fortfarande varmt i luften vilket får ses som en ovanlighet så nära fjällen vid denna tidpunkt på året.Hinner precis se ryggfenan bakom stenen innan harren suger ner min imitation. Det gäller att vara snabb med mothugg då det vankas harrhugg eftersom den tenderar att spotta ut imitationen om den märker att något är galet. Jag hann. Linan dansar uppströms och vattendropparna gnistrar i det somriga evighetsljuset som envist dröjer sig kvar över landskapet. Dämpar rusningen genom att trycka handen mot rullen och börjar sakteliga minska avståndet mellan mig och ”the lady of the stream”. Dock är inte kampen över utan när harren befinner sig ett par meter från mina fötter så försöker den en sista gång undslippa sitt öde genom tre stycken mindre försök till rusningar men efter det så landas den i håven.

Omgivning och den fight det precis bjudits på sjunker in i medvetandet och tillvaron känns för ett kort ögonblick väldigt påtaglig och ytterst njutningsbar. Letar med blicken runtomkring efter någon att dela upplevelsen med och försöker förmedla den till en intet ont anande talltita. Jag fick aldrig veta om den förstod mig men i det stora hela gjorde det inget alls.

torsdag, augusti 17, 2006

Jahaja

Det har hänt igen. Alltså har det hänt förut. Det kommer med största sannolikhet inträffa igen. Jag pratar om när mina bilfördomar kommer till allmän kännedom och just den allmänheten som den kommer tillkänna hos har just ett sådant ekipage som jag precis raljerat en massa dynga om.

Denna gång gällde det en nyinköpt småbil, relativt ny årsmodell och min kommentar den här gången var stil med "Ja inte är det där världens vackraste bil precis" i tron att ägaren inte befann sig i min närhet. Det gjorde han. Klockrent.

Jag har nämligen lite svårt med att kunna rättfärdiga ett köp av en nyare liten skitbil för säg en sisådär 70-80k med argumentet att den drar lite bensin och att du kan parkera den i ett cykelställ. Är du mer än en tvärhand hög så kan du inte använda baksätet utan att sillburkskänslan kommer krypande som ett tak i nackhöjd. Har du mer än en petflaska som bagage måste du använda takräcket. Om två år är den värd 23 loppor. Krockar du så vill det till att det finns krockkuddar precis överallt. Säg att du orkar med tråkigheten med en rostfri gammal 740 som du köper för max 15 laxar, vilket är betydligt mycket mindre än värdeminskningen på din halvnya ostkupa, så har du ca 65 loppor att köpa reservdelar och bensin för istället. Är det bara jag som tänker så?

onsdag, augusti 16, 2006

Time out

Funderade lite lätt över fenomenet som mr Antidrog-koka-snort-Nylander hade tänkt att använda sig av innan han bestämde sig för att säga som det är, nämligen time out.
Vilka är dessa yrkesgrupper som har möjligheten att ta en time out? Vad är villkoren för att en time out skall träda i kraft. Skulle vara kul att ha ett anställningskontrakt där det står att om du av polis blivit drogtestad för tyngre droger än alkohol så kan du, innan du bestämt dig om du faktiskt tagit drogen i fråga, ta en time out på maximalt 6 veckor för att förhandla med ditt samvete och din familj. Skulle det vid time outens slut visa sig att du är skyldig så avslutas din anställning.

Politiker får ta time out va? Annan personal då, skulle vara roligt om man ringde bilprovningen och skall boka besiktningstid och någon svarar att personen som besiktigar har tagit time out för att denne inte riktigt vet om han har dragit upp kokain i näsan eller inte.

Jag skulle kunna tänka mig att ha en time out klausul i mitt anställningskontrakt som gällde trötthet. Den skulle jag kunna begagna mig av på fredagar. Sätta autosvar på mailen som lyder "Jag har tagit time out". Klockrent.

fredag, augusti 11, 2006

Bordsligt

Om du gjort dig mödan att konstruera, alternativt köpt, ett bord, varför skall det då påbjudas alla dessa förbenade underlägg så fort ett glas eller flaska skall ställas på bordet? Hade det inte varit bättre då att göra ett bord, eller köpa ett, vars själva väsen inte tar skada av en liten sketen droppe fukt?

För gud nåde dig om du sitter inne med ett bord med ringar på. Tänk om det syns att det använts. Då kommer nog du att återfödas som en myra utan stack och med världens längsta baksmälla. Det osar Ernst Kirschstång med linnebralla lång väg min vän.

Om någon funderade om denna blogg är död så nej, den bara uppdateras jävligt sällan.