tisdag, september 26, 2006

The Persuaders

Den coolaste intromusiken till en Tv serie någonsin. Sen att det körs om kring i en Dino och en Aston gör inte saken sämre.


krönikanomkrönikan

För ovanlighetens skull så satt jag och glodde en stund på dumburken igår, i tron att det nästan aldrig händer och att jag befinner mig utomhus större delen av tiden och gör yoga övningar mellan konditionspassen. Hamnade framför filmkrönikan. PolisongOrvar har visst tagit sina burns modell varulv och slutat som programledare. Ersatt har en kvinna vid namn Helena von Svajbjörk som tydligen har sagt att:

- Nu får jag göra precis det program jag drömt om.

Det är bara det att jag behagar tro att hennes dröm inte delas av så många andra än just hon själv och möjligen någon lägre stående filmkrönikeassistent som vill avancera från springschas till hålla sladden bakom kameran snubbe. Maken till konsumentrådgivningsstämning som svävar över det "nya" programmet får du nog leta efter ett bra tag.

Ett sådant program skall sändas i radio, P1, sent, väldigt sent. Svajbjörken är säkert snäll innerst inne men det hjälper inte den slöa oangagerade råd och rön stilen. Betyg hör jag någon fråga. Tja, vad skall jag dra till med. 2 slitna pallbockar av 5 möjliga låter väl rimligt?

fredag, september 22, 2006

Knowhow

Visst är det ändå lite skrämmande när man upptäcker att personer inte riktigt är som du trott de varit hela tiden, eller tvärtom…well….

Ta till exempel Tomas Magnusson (aka Di Leva). Från början när han kom igång och började köra sin kosmos kärleks grej så tyckte jag att det var bland de mest irriterande individerna som fanns. Tänkte också att det måste vara rätt besvärligt att spela en slags svensk kosmoshippie så fort en tv kamera dyker upp. Nu så här i efterhand så funderar jag lite över om jag inte hade i alla fall lite fel för karln verkar nästan vara sådär jämt. Numer tycker jag det är mest kul att han i alla fall verkar vara hyfsat konsekvent när han dyker upp i något medialt sammanhang, i stort sett samma kosmosstil nu som då med andra ord.

Ett annat exempel är när någon ny bekant verkar vara en riktig snilleblixt och verkar kunna de rätta svaren på det mesta. Det känns då rätt dumt, om du investerat känslomässigt eller tidsmässigt i personen, när det visar sig att din uppfattning om dennes person enbart verkar grunda sig på mer eller mer lyckliga tillfälligheter och det mesta efter ett uns av granskning visar sig vara det man i vardags mun brukar beskriva som skitsnack.

Vad skall man egentligen bry sig mest om i ett sådant tillfälle? Bli besviken över sin egen ouppmärksamhet eller den andres avsaknad av kompetens/vett/sunt förnuft/you name it? Jag brukar bli lite förbannad på mig själv och försöka grunna på hur jag kunde missa något i efterhand så uppenbart. Tröttmössan i spegeln igen. Hepp.

torsdag, september 21, 2006

Lowrider parking only

Plockade fram en platta ur samlingen och lyssnade under bokläsning.
Varför tänker jag på en lätt rökig tequila bar i Mexico med en hel hög lowriders med pinstriping på den dammiga parkeringsplatsen utanför när jag hör Kyuss? Synd att de upplöstes -95...jag hade gärna lyssnat på lite mer av dessa stonerrockare.

Några låtar av Kyuss finner den nyfikne här:
El Rodeo
Demon Cleaner
Green Machine
50 Million Year Trip
Hurricane
Allens' Wrench

onsdag, september 20, 2006

Spackelspade

Funderade lite lätt över det faktum att det finns hur många tv program som helst som handlar om allt du kan göra. Bara du har viljan och motivationen så kan du åstadkomma i stort sett allt.

Du har alla de där inrednings och snickeriprogrammen om hur du med hjälp av en spackelspade och lite silicon förvandlar ditt fungerande badrum till ett durkslag på mindre än en kvart.
Du kan styla om ditt vardagsrum genom att måla väggarna i färger som du helst skall gå och "känna in" och slänga in en eller ett par hemmabyggda kuddar som dina höftopererade morföräldrar i skräck skall sitta på vid nästa besök.
Det finns otaliga matprogram som talar om för dig att en gurka är egentligen det godaste som finns att äta och att du måste röra på dig om du dricker 4 liter cola till frukost.
Det existerar program som beskriver hur du skall uppträda för att attrahera det motsatta könet. Det finns program som talar om vilka filmer som är bra.

Men.
The big but...med ett t.

Var är programmen som för oss soffkomaspecialister som vill veta hur man slipper göra en massa skit?

Det kanske finns individer som behöver hjälp med en ursäkt för att inte gå på den där middagen hos den där dryga antimänskliga halvbekantskapen som envisas med att laga oätliga varianter av iskalla rödbetsoppor.

Månne finns de som behöver en hjälpande hand för att försöka få sin partner att förstå att 50 000:- på ett nytt badrum inte hjälper nämnvärt mot det faktum att lägenheten som badrummet huserar i är så jävla liten att nytt kakel och ett par nya deluxduschhuvuden inte kommer att göra något åt den klaustrofobiska känslan som automatiskt uppstår när kylskåpsdörren öppnas och genom ett trollslag blir köket helt plötsligt 2 separata rum.

Det kan också hända att det finns människor som vill veta vart det finns jeans att köpa som inte är 4 nanometer tjocka och inte är förslitna samt håller mer än ett par månader under normal belastning utan att behöva refereras till som genomskinliga.

Måhända finns det även en och annan som inget annat vill än att öka sitt medvetande om det är gott att blanda vaniljglass med pepsi eller inte, istället för att lyssna på någon som tillagar en svamp som bara kan plockas av en inuitisk oskuld vid fullmåne vart 4:e år 46 meter under is.

Letat efter programmet som rekommenderar bästa soffställning för att undvika ryggont efter en hel helg av soffkoma. Trackbite säger jag.

måndag, september 18, 2006

Puppets

Visst är det rätt skönt när du ur den dammiga skivhögen plockar fram en platta som det var ett tag sedan du lyssnade på och återknyter bekantskapen med ett flin på läpparna. Lyssnade säkert igenom Master Of Puppets sisådär 4-5 gånger i helgen. Orion är bara för go.

Satt med en bok i hand och höjde volymen tills boken blev sekundär. Gott betyg.

Väntrum

Satt i ett väntrum för ett par dagar sedan. För att söka bot. Tänkte att det vore att föredra att fördriva tiden med ett par tryckta ord ur en tidningsskrift. Masar min botsökande kropp bort mot tidningstället.

Förbi den gamla postern för att sluta röka med Lillbabs på från 60 talet, allt för att skapa den oförändrade atmosfären av väntrummet som gud glömde som ständigt råder där. Väl framkommen vid tidningsstället kikar jag snabbt igenom utbudet och möts av titlar som lyder ungefär som så här: "Du och alla dina läkemedel","Reumatism","Hej hej döden".......Uppiggande som få med andra ord. Det stog en tv i ena hörnet.....färg? Nej, knappast, utan sprakande i svart och vitt.

Suveränt.

tisdag, september 12, 2006

Otitlad

Några osorterade tankar angående frustrationen över val....å sånt, typiskt oredigerat rätt ur huvudet....å då blir det så här:

Det enda jag som sk "väljare" vill veta är vad partiet i fråga vill satsa på och var dessa pengar som de skall satsa skall tas i från, det är så jävla simpelt det kan bli. För vad politik handlar om är att fördela resurser och därigenom skapa möjligheter. Men det slutar oftast i någon meningslös debatt om någon vargjävel som kutar runt i någon by eller om hur dåligt "det andra partiet" skötte sig senast eller...osv osv....Skall det vara så svårt att bara hålla sig till vad de vill göra och vart de skall få tag på dem resurserna någonstans...gärna konkreta räkneexempel och inga jävla Carolavisioner typ "om vi sänker arbetsgivaravgiften så kommer det anställas 436 personer varje månad för det bara vet vi" (bara ett exempel)..... Jag blir mest förbannad av att sitta och titta på debatter hit och dit där det främsta intrycket som består är hur pass jävla dum dessa ledare tror att en medelsvensson är genom att försöka få in billiga "vad ditt parti är dåligt" poänger som inte har med själva fördelningen av resurser att göra utan som bottnar i någon slags prestationsångest över sin mediala framtoning som recenseras av någon tyckare med rosa flipflops i någon morgonsoffa bredvid någon überspacklad jäkla dokusåpasilokondrottning med en red bull mellan öronen....

En sak som stör mig väldigt mycket är hur vi, ja precis, du jag och dina föräldrar behandlar våra pensionärer och gamla....jag tycker det är djupt tragiskt när du ser hur en gammal farmor på 85 vårar som var en av de 11 syskonen som överlevde stampat jordgolv och egen försörjning genom en liten jävla jordplätt som gav ett par pärer per år och uppfostrat en hög med knoddar själv framför spisen utan egentligt "jobb" skall behöva hanka sig fram på ett par tusenlappar i månaden...det är fan så man skäms. Och all jäkla kunskap som går förlorad när folk går i pension och liksom slutar vara en del av utvecklandet av sammhället i stort...jag menar hur mycket mer uppmärksam tror du en fjunig moppeteen skulle vara om farfar StenCool med 653 väderbitna rynkor i pannnan trycker upp en tvättsvamp i arslet på den på dass klottrande lille mannen och drar historien om när han åkte likbil med sina döda kompisar i finska vinterkriget...eller nåt..om ni förstår vad jag menar. Det är en stor resurs som bara wastas framför bingolotto.... Vem vet mest, har mest erfarenhet och kan lära dig mest om livet? Din fyllekompis som köpt en ny ostkupa med jätteturbo och dubbel-dvd och har msn på hiphopmobilen eller snubben som försöker få sin pension att räcka till och som vet hur det är att verkligen jobba för överlevnad...hmm... hmmm....det skulle sitta fint att sätta saker i sin rätta relation ibland känns det som. Vad blev det här för inlägg då? "Rädda pensionärerna döda eller levande"......typ ba dårå.

Angående språktest...Tänk dig om Sverige hade skickat hem alla som inte kunde Svenska vid gränsen genom historien, undra var Sverige skulle befinna sig rent utvecklingsmässigt då...jag säger inte att vi skulle klättra omkring i träden men nog fan skulle alla köra Trabant och äta oförädlad järnmalm till middag och dela rum med samtliga i sin släkt....tänker på alla industriella smårevolutioner, valloner långt tebax tex, ett annat ex är alla finnar som hjälpte till på 70 talet då Sverige suktade efter arbetskraft (iofs finns det flera av dem som fortfarande tittar på uutiset och snackar finska pinnar men vem fan bryr sig) som kommit utifrån och in och gjort så att vi idag kan leva ett drägligt liv i detta avlånga land....lite historisk prägel på ett argument är aldrig helt fel...hela Sverige är väl i stort sett utländskt beroende på hur långt bak i historien man drar definitionen på "svensk"....

Lägre arbetsgivaravgift är säkert kul.....gratis sprit på krogen är en annan sak som är rolig...det jag påpekat förut är allt jag vill veta är var dem pengarna skall tas ifrån...för nån jävel måste betala, så är det alltid.....det är skitlätt att lova saker hit och dit om man inte behöver redovisa vart alla kostnader hamnar.Lägre alkoholskatt...jo de flesta beslut som varit bra har man ju tagit på fyllan...eller hur? Lägre Bensinskatt...har fortfarande inte träffat en själ som slutat köra bil för att soppan är för dyr...Fan vad skönt det kunde vara om någon politiker i någon debatt sakligt berättade om sin resursfördelning, vart han vill ta resurser ifrån och vad han kommer lägga dem på...med faktiska exempel och inte massa löst skitsnack som inte gör annat än späder på känslan att verklighetskontakten som en del höga snubbar har kommer genom att läsa på texttv:s lokala väderprognoser en gång i veckan... Fan...finns det folk som går in för att bli politiker och ha det som livsmål? Vem blir lokalpolitiker egentligen...?Det känns lite tvetydigt dock att trasha en hel "yrkeskår" eller vad man nu kan kalla det när man själv inte skulle vilja bli något liknande själv.... Någon som tänker moment 22....antiklimax.....mullenuh! Sätter på In Flames och headbangar hem från jobbet....

Fan vad jag hatar sånt här...att behöva rösta på det som är minst sämst istället för de som är mest bäst....lutar åt en blankröst faktiskt för min del...beror nog mångt och mycket på den mer cyniska sidan i min personlighet och förmågan att se tröttmössor ta mig fan överallt....Det låter skrämmande men jag tror fan att det skulle vara bättre med lite mer toppstyrning och lite mer fundamenta kring personvalet, då skulle man iaf kunna välja bort ett par tröttmössor, alternativt skippa partibeteckningar och sånt dravel som bara leder till inavlade åsikter och påpekade uppfattningar för något så kaotiskt som "partiets bästa"...

Jag skulle nästan hellre rösta på en klok snubbe/brud som verkar schysst och har huvudet på skaft och står för sina egna idéer istället för någon som försöker anpassa sig efter några slag partipolitiska gränser och för en förutbestämd diskussion som ändå inte är till någon nytta då förutsättningarna ändras med tid och riktlinjer hela tiden måste dras om, det existerar en naturlig tröghet i ett partisystem som jag tycker det ligger ett betongväggsskimmer över och blir till merjobb å det grövsta för någon som vill påverka direkt istället för om 8 år....Ju mer jag funderar desto mer lyser trögheten igenom då det skall kompromissas i all evighet och det känns nästan lite som om det är ett systemfel mer än ett partipolitiskt fel....Har jag någon superlösning då? Nej, givetvis inte....tittar jag in i spegeln så vetefan om det inte står en rätt trött mössa där också...

Egentligen, som den lata jävel man är, så skulle man bestämma sig, totalegoistiskt, för en fråga som ligger en varm om hjärtat....typ antal miljoner som skall spenderas på Sveriges vägnät, eller det parti som vill sänka priset på hyrfilmer på Videoteket, eller de som förespråkar för mer motorsport i Västernorrland och rösta på dem.

Men, då börjar man fundera vart dessa pengar skall tas ifrån och då visar det sig att efter lite efterforskningar så är det den ensamma trebarnsmamman Barbro i Delsbo som jobbar som undersköterska som får betala min billiga "Robocop" rulle och då spricker det....och så verkar det vara med de flesta frågor...Fan, man skall ha betalt för att rösta...det är ju ett litet minihelvete att få rätsida på alla frågor och saker speciellt med röstfiskande "set for life moneywise" partimedlemmar som lovar fett men lösningen blir en halvkompromiss som landar i mitten där någon ändå inte ville vara från början.......matjord!

måndag, september 11, 2006

Blood mountain

Efter tips från Eff så har jag lyssnat in Capillarian Crest från Mastodons nya skiva Blood Mountain. Det är likt deras tidigare material vilket jag råkat fattat tycke för, eller som min kusin i sthlm skulle sagt "fett med nice", och jag har bokat den, släpps i dagarna. Finns en hel del matnyttigt material på deras sida. Heltapropåingenting. Kan också reka Capote med Philip Seymour Hoffman..iofs stjäl han showen lite med sin tolkning av Capote men dock värd en titt.

fredag, september 08, 2006

Confirm

Varför är du konfirmerad?

Jag fick ett luftgevär. Engelskt 5.5mm med kikarsikte. Enough said.

fredag, september 01, 2006

Jetstartad

Det står en mikrovågsugn här på jobbet. Inget knepigt med det. Mikro som mikro tänker du. Den har däremot en "Jet Start" knapp... alltså ingen vanlig start knapp utan vi pratar en state of the art jet start knapp. Jag letade feber-ilt efter en vanlig start knapp utan jet funktionen men jag fick åter se mig besegrad av ett dött ting.

Jag känner för att ringa tillverkaren och fråga varför den inte utrustats med en vanlig start knapp eftersom jag inte har så pass bråttom att jag finner en jet start nödvändig. Hursomhelst så tryckte jag på jet start knappen. Och vet du? Vet du? Hörrdu Vetdu? Och vet du? Jag kunde inte bedöma om den startade snabbare eller värmde snabbare än en utan jet. Nu till min chockerande slutsats…[Aj dråpp itt lajk a båmm]. Jag tror jet start funktionen är en bluff. Nu har ni något att testa i helgen....med jet start...utan jet start....

Trevlig helg på eder alla! (Bilden är givetvis på Fast Freddys sköna pickup, om någon nu undrade)

In Da House

Ja, det blir en favorit i repris. Men medge att den fortfarande är bara för go.

Oväxlade EU-moppar

Jag gillar inte automatväxlade eu mopeder modell moderna. Har ni tänkt på att de låter på ett speciellt enerverande sätt. Speciellt när de angriper i gruppformation. Jag har lyssnat nog och kommit fram till att de låter ungefär så här från start och upp till sina modiga 50 knutar (läs 135).....:

"Nnneeeeejjjaaagooorkaaariiiinnnteeemmeeer"

Motorn liksom protesterar audiellt....audiellt? Jaja. Lyssna nästa gång och ni kommer att förstå vad jag menar. I promise [Aj prååmis].