onsdag, januari 31, 2007

Ljushuvud

Det är inte mörkt längre när jag åker hem från jobbet.


Alltid är det någonting.

fredag, januari 26, 2007

Antikt

Tycker det är lite intressant med värdering av gamla antika föremål. Som till exempel någon urgammal kruka med ett par renar på eller varför inte en drake. Flera hundra år gammal. Riktigt smutsgammal alltså. Ädre än det nya Amerika. De brukar nämligen värderas högre om det inte existerar så många exemplar av just den krukan.

Tänk om det fanns en anledning till varför det inte gjordes fler? Att den var skitful, och att ingen ville ha den för den var opraktisk och gick sönder hela tiden. Men sen går någon tomte och köper den idag för ett par hundra lök. Det är humor.

onsdag, januari 24, 2007

Rösta rätt fel

I avdelningen utseendet stämmer inte med rösten sorterar jag in namn som:
Kaj Kindvall, Mike Tyson , Mats Nileskär , David Beckham.
Det finns säkert fler.

I avdelningen suverän radioröst ligger Stefan Wermelin tryggt tillsammans med folklivsfanatikern Job Andersson från "Mammas nya kille" (bara så suveräna).

Heltapropåingenting.

måndag, januari 22, 2007

Restips

Jag blev häromdagen ombedd att leta reda på ett resmål/resa/arrangör, som jag skulle vilja göra med mina två bundsförvanter som satte mig till världen.

Tänkte då på att istället för en ren ”soldrinkmedparaplybeachlugnaveckanresa” så vore det roligt att uppleva och se något. Problemet är att mina föräldrar inte vill se Nascar på Daytona International Speedway eller kika på Hotrods på Bonneville salt flats i Utah. Tänker då på att det vore kul att göra en resa där första veckan är guidad med inriktning på upplevelser/sevärdheter och den andra på ren och skär avslappning eller en kombination av de bägge.

Som att besöka Kina och den något överdrivet långa muren för att ta ett exempel, eller varför inte Australien eller Nya Zeeland. Kanske Peru och en inkaledstur till Machu Picchu. Det lilla landet Inden. Finns hur mycket som helst egentligen. Någon som har något bra tips angående någon bra researrangör eller resa...? Något ni gjort själva som ni kan tipsa om eller så? Då frågar jag alla 7 som läser mina få rader dagligen :) Mvh.

Boktipset

Eller inte. Om ni inte måste så läs inte Michael Connellys Fallet Avslutat. Detta eftersom jag fann den rätt seg och inte alls lika underhållande som en del av de tidigare böckerna om den gode Harry Bosch.

En annan bok som jag inte rekommenderar är Mikael Niemis Mannen som dog som en lax. Nu har jag i och för sig inte läst klart den men jag tvivlar på att sista biten gör någon skillnad. Lite lösryckta historier i historien och lite väl grunda personlighetsskildringar blandat med något naiva fördomar som ständigt måste bekräftas. Dock en del humor som fastnar. Då är poulärmusik från vittula mycket bättre.

Nästa böcker att läsa blir två stycken av Arnaldur Indriðason, en isländsk författare och journalist. Har läst Änglarösten sedan tidigare och den var helt ok vad jag minns.

torsdag, januari 18, 2007

Jimmy Carr

I saw a homeless bloke getting off the bus. I thought...How does he know it's his stop?

I have an arrangement with my girlfriend that if I ever get to sleep with Kylie Minogue she can....fuck off.

When it comes to charity, alot of people will stop at nothing.

Dialekt

Ja tänkt att ja sku skriv n'text på min egen dialekt. Det största problemet med det är att jag nog int riktigt vet om jag personligen har nån utpräglad sådan,vidare tenderar det att bli knepigt med dialekt i skrift då jag är van att skriva på ett visst vis. Men ett par ord ska jag väl kunna dra mig te o skrive.En påhittad konversation om ingenting:

= Ja jätt him o gå bakaför vebon o sanne vägn te låa.
- Hare vörte isn där redan? Ja trodd du sku bli ja, du skaint hare nå kakern först då? Men hä ä klart jätt du så jätt du eljest bli int'na gjort .
= Joo, hä ble te o dra hänren ur böxern o dra på sä kläern o ut i körda o lete på sanna bortest i boa.
- Annars kan du ju ta spette o dompe så slipp du ju isn iställe.
= Du men väl int att jag sku spätt enkomt för å ta me te låa, näe då sann ja häller, rättvareä så kom ikkorn å han tyck int om spette nå falit hann-ä, å då kanske hann flytt te grann Den klommerpickn' förestn, han ä så omseokringse att han bruk långkute hele väga te boa i byn för o släng upp päninga på diskn o skrik att han behöv bröe. Men då ärom ännvärr på sörsia. För hä ä toksia re, sörsia, där sku då int jag nämmes bo. Ja sku va hämskt otröjen där ja. Hä ä nästan så tårern börj te rinn utäfter kinnbena påmä då jag tänk pånä.
- Utvere nu innan isn smällt bort förde. Hördu hur björkn tostre te spisn..Jasätt på start e kaffe så du hana te sörpel då du komme tebax efter å ha ävles me sanna.

(heltapropåingenting nr 463)

UtrikesTV

I stort sett alltid i filmer och serier från utlandet är det så att när det skall kikas på en inspelad videosnutt så slår de aldrig på TV:n innan de slår på videon. Jag måste i alla fall slå på TV:n först. Har de en ”slå på videon och TV:n samtidigt” –knapp som jag inte har? Varför har inte jag en sådan? Kan man köpa en sådan knapp på stan? Finns det försäljare som bara säljer den knappen? Har jag missat något väldigt fundamentalt? Finns jag?

onsdag, januari 17, 2007

Prat

Finner det om inte intressant, så i alla fall nästan, att begreppet dialog är smått överarbetat när det gäller förklaringar som ges av politiker eller ledningspersoner i sk samhällsdebattprogram, av typen ”uppdrag granskning” och ”jaga pensionärer som smitit från skatten med en Chevrolet Suburban på en gångväg i Brunflo Janne Josefsson stylee”. Dessa förklaringar som ges brukar väldigt ofta gå ut på att det hela tiden skall promptas på att det är väldigt viktigt att det skall föras en dialog mellan parterna, alternativt ett konstaterande att det förs en dialog eller att dialogen som förs är viktigt genom att den förs för att det är viktigt, typ.

Nyckelordet är alltså dialog.

Det är precis som om messias kommer att återuppstå genom rena existerandet av en dialog mellan två parter. Vad är alternativet till att inte föra en dialog mellan två parter som inte riktigt kommer överens? Att inte föra en dialog? Varför detta påpekande hela tiden att denna dialog förs precis som om det skulle vara något speciellt att folk pratar med varandra för att lösa ett gemensamt problem. Det är precis som om det vore Super Mario Bros och du blir odödlig för några sekunder, samma fenomen verkar gälla då någon försöker undkomma att det inte hänt ett skit sedan sist, eller frångå själva sakfrågan, genom att ta till ”det förs en dialog och det är viktigt att den förs för dialoger är viktiga” försvaret som genom ett trollslag verkar försätta individen i en åtminstone tillfällig intervjuodödlighet.

måndag, januari 15, 2007

Karaktär

Den säkerhet med vilken mannen gick ner sig så svårt i en svart tung dy av total avsaknad av självrespekt och medlidande gentemot sina närmaste och sin omgivning saknar motstycke i mitt varande som individ i detta liv fyllt av mysterier och blinda resor genom nuet mot en avlägsen möjligen ljusare framtid.

Hur någon fullt medveten om konsekvenserna av sitt handlande kan fortgå med något dylikt är för mig helt oförståeligt och totalt verklighetsfrämmande. Dock infinner sig en svag känsla av avundsjuka över själva bedriften vilket får mig själv att tveka, att vackla till och känna fotfästet sakta berövas mitt sinne, om än bara en eller ett par millisekunder så fortfarande denna lilla tvekan och oro, den finns där men motas snabbt bort av det enkla raka svarta.

Han måste slitas mellan total ynklig ensam utstött misär och jordens största samt mäktigaste självförtroende. Dessa kval detta beslut och dess genomförande leder till är rent utsagt våldsamma. Ser framför mig ett stort mörkgrått bottenlöst avgrundsdjupt hål som skall fallandes utforskas under mental kortslutning och ovisst inombords skrikande på hjälp. Till slut brister det för mig och jag känner att mina murar sakteliga faller och bryts ned och jag står där naken i mitt sinne och bara finner mig fullständigt tvungen att konfrontera min käre vän med en ytterst välformulerad och genomtänkt fråga.
- En rosa skjorta!?!, du skojar?

(Heltapropåingenting, som vanligt)

Andra bloggar om däck

Hörselskada

Brukar ibland roa mig med att byta ut ringsignalen på min mobbe. Som jag fö troligtvis använder ca 3% av alla finesser på, men det kan ju vara bra att ha, typ sen, jaja. Nu blev det ljudet av en småtrimmad -69 Camaro med manuell 5vxlad Dough Nash låda som växlar sig igenom ett blackrace. Film (21MB) Rätt ok om då frågar mig. Bytte från ljudet av en "driveby" Bmr från 1953 med en V16 på 1.5 liter, som inte det heller går av för hackor. Bmr mp3 (7Mb)

Men det var inte det detta handlar om, egentligen, de härliga ljuden till trots. Utan det faktum att min tutlur varnar mig med följande när ljudvolymen för ringsignalen höjs över en viss nivå:
"Varning! Höga ringsignaler kan skada hörseln".
Min fråga angående denna varning är vem har mobilen inkörd så pass långt i hörselgången när det ringer att hörseln skadas? Och anledningen till att ha mobilen inkörd i örat skulle då vara? Överskattar inte de goda arbetarna på Sony Ericsson uteffekten på högtalaren i mobilen en smula? Står det folk vid våra landsgränser med varsin SE mobbe i ett hölster redo att maxa ringvolymen och hörselskada fienden tebax hem? Den dagen den signalen lämnar en permanent hörselskada som spår har nog mobiltelefonen övergått i något annat fenomen.

torsdag, januari 11, 2007

Listhat

5 av de nedanstående påståendena är falska. Er uppgift är att lära er dessa utantill.

1. Jag tycker att Fiat Panda verkar vara en vettig bil.
2. Jag har spenderat 26 599:- på en bärbar dator med självlysande usb-"43.0" port o "fajervajer".
3. Det finns stunder då jag finner det roligt att städa.
4. Jag äter för lite daim choklad.
5. Jag tycker att det visas för mycket motorsport på TV.

? Vilka fem kan det vara?

måndag, januari 08, 2007

Handslagsminne

Visst är det ett lite dumt fenomen att när man presenteras för fler än 2 människor samtidigt så är det stört omöjligt att komma ihåg vad alla heter. I alla fall är det så för mig. Jag får då min hjärna av någon knepig anledning omkopplad till modell förhistorisk idiot och har således fullt upp med att koncentrera mig på att säga mitt eget namn.

Kan inte komma på någon annan situation då jag behöver koncentrera mig på att komma ihåg vad jag själv heter, då jag hetat det mest hela livet och namnet inte är särskilt svårt eller långt. Den omkopplingsknappen är en av de där sakerna som inte borde ha kryssats i när min utrustningslista gicks igenom och fylldes i strax innan min födelse.

tal om presentationer och handslag. Finns det något mer dödslikt än att skaka hand med någon som prompt känner sig nödgad att använda "död hand" tekniken. Denna teknik går ut på att sträcka fram en hand som uppenbarligen, om än tillfälligt, är totalt fullkomligt stendöd. Det är som att skaka hand med en blöt disktrasa och försöka leta en reaktion, dvs helt och hållet omöjligt. Det går liksom inte att undvika att fundera över om vederbörande med disktrasehandslaget begagnar sig av samma metod vad gäller andra situationer innehållande fysisk kontakt medelst hand och det är därför dessa individer aldrig kommer att kunna skära en skiva hushållsost utan att resultatet blir mer åt det rivna hållet så att säga.

Andra bloggar om rostiga bilar

onsdag, januari 03, 2007

Fil

Varför är det så tråkigt på flygplatser? Kan det vara för att alla som stannar på en flygplats ska någon annanstans? Vem vet. Det är skillnad att ha keps på sig inomhus gentemot att ha mössa. Ett viktigt konstaterande. Eller i alla fall ett konstaterande. Eller ett konstlat-erande. Varför överlever reklamer som visas på biografer så oerhört länge? Det handlar om en eller flera istider.


Jag tror det var i Die Hard 1 som en fras som den gode Bruce häver ur sig översätts som "sumprunkare". Jag har inte sett den översättningen sedan dess. Bra eller dåligt? Osäker.
Inför årlig besiktning av kundvagnar på bilprovningen. Inför en singelkassa där 2 mjölk, en fil och en chokladkakaköparna kan få betala, där det inte frågas om några förbannade medlemskort och rabattkuponger i stil med att spara 10 kr på 10 år.

Note to self. Måste köpa fil.

De flesta uteställen här i storbyn borde vända på köbegreppet och inte släppa ut folk innan det kommer någon annan som vill in. Då kanske det skulle vara mer folk innanför väggarna som faktiskt köper saker än det står folk och fryser, och kallar ordningsmakten för grisar och slår på varandra, utanför.